Κυριακή, Ιουνίου 28, 2009

Φωτογραφίες απο κυματα!!!










Χρυσό για την Ελλάδα και για τα Σέρβια στους Μεσογειακούς αγώνες


Ακόμη ένα χρυσό από τους διδύμους!




Επιτυχιών συνέχεια για Ελλάδα στην τρίτη ημέρα των 16ων μεσογειακών Αγώνων στην Πεσκάρα. Λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Γιάννη Χρήστου στο μονό σκιφ, προστέθηκε ακόμη ένα στην Κωπηλασία και συγκεκριμένα στη Δίκωπο Άνευ Πηδαλιούχου από τον Νίκο και Απόστολο Γκουντούλα. Το ελληνικό δίδυμο σημείωσε χρόνο 6:38.42 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μέχρι στιγμής η ελληνική αποστολή έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση 10 μεταλλίων (δύο στην Κωπηλασία, δύο την κολύμβηση, ένα στην άρση βαρών και πέντε στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη).

Τα αποτελέσματα του τελικού

Θέση Χώρα Ονόματα Χρόνος

1) Ελλάδα Απόστολος Γκουντούλας 6:38.42
Νίκος Γκουντούλας

2) Γαλλία Ζερμέν Σαρντίν 6:39.35
Ντοριάν Μορτελέτε

3) Σερβία Γκόραν Τζάγκαρ 6:41.22
Νίκολα Στόγιτς

4) Σλοβενία Ροκ Κολάντερ 6:43.46
Μίχα Πίριχ

5) Ιταλία Λορέντσο Καρμποκίνι 6:53.76
Τζουσέπε Ντε Βίτα

6) Αίγυπτος Ελμπακρί Γιέχα 6:53.76
Μοσταφά Ζεϊντάν


Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης http://www.sport-fm.gr/article/182758

Απο sottis σε σχόλια στο servianet.gr

Ενα ηχηρό μπράβο στα παιδιά, μας κάνατε περήφανους

Σάββατο, Ιουνίου 27, 2009

Τέταρτη θέση και… δεύτερη ευκαιρία για τους δίδυμους


Την τέταρτη θέση κατέλαβαν ο Νίκος και ο Απόστολος Γκουντούλας στο Δίκωπο Άνευ Πηλαδιούχου, στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα. Το ελληνικό δίδυμο σημείωσε χρόνο 7:11.34 και θα προσπαθήσει αύριο το πρωί να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό του αθλήματος, που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή στις 10:45.

Τα αποτελέσματα της διαδρομής 1

Θέση Χώρα Ονόματα Χρόνο

1) Ιταλία Λορέντσο Καρμποκίνι 6:58.29
Τζουσέπε Ντε Βίτα

2) Σλοβενία Ροκ Κολάντερ 7:02.45
Μίχα Πίριχ

3) Γαλλία Ζερμέν Σαρντίν 7:02.84
Ντοριάν Μορτελέτε

4) Ελλάδα Απόστολος Γκουντούλας 7:11.34
Νίκος Γκουντούλας

Τα αποτελέσματα της διαδρομής 2

Θέση Χώρα Ονόματα Χρόνο

1) Σερβία Γκόραν Τζάγκαρ 7:04.34
Νίκολα Στόγιτς

2) Αίγυπτος Ελμπακρί Γιέχα 7:07.34
Μοσταφά Ζεϊντάν

3) Τουρκία Αμπντουλάχ Ινάνκ Ντουμάν 7:12.76
Γιγκίτ Σαϊγκιλγκίλ

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης από το sport-fm.gr

Απο το servianet.gr

Νίκος και ο Απόστολος Γκουντούλας είναι Σερβιώτες

«Kραχ» στο χρηματιστήριο των ιστολογίων

Της Λiνας Γιανναρου

Στο τρίτο ποτό, ο ειρμός είχε χαθεί. Εκεί που μιλάγαμε για τις αναδουλειές στο αρχιτεκτονικό του γραφείο, ο Μιχάλης «πετάει» το εξής (αν και όχι τόσο άσχετο προφανώς): «Ρε συ, γιατί αυτοί οι μπλόγκερς δεν γράφουν κάθε μέρα; Βρήκα ένα μπλογκ τις προάλλες φοβερό, το διάβασα όλο μέχρι πίσω και τώρα ανυπομονώ για τα επόμενα. Αλλά ο άτιμος δεν γράφει τόσο συχνά. Γιατί; Ε;». Σε λίγα λεπτά βέβαια -επειδή για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα είναι ένα μικρό χωριό, μιας και ο περί ου ο λόγος μπλόγκερ είναι γνωστός- έμαθε ότι ο λόγος που δεν γράφει τόσο συχνά είναι γιατί απλώς «πώς να στο πώ, ...μπούχτισε». Με δύο παιδιά στα 35 του (γεγονός που βέβαια έχει γεννήσει σπαρταριστά post), εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης, με deadlines να τρέχουν ολούθε, υποχρεώσεις, κοκ, η αρχική του δίψα για ανώνυμο γράψιμο κόπασε. «Δεν είναι δα κι ότι το κάνει για βιοποριστικούς λόγους! Δείξε λίγο κατανόηση στον άνθρωπο!»

Πάντως, μια νέα γρίπη πράγματι θερίζει την παγκόσμια μπλογκόσφαιρα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Τechnorati, της μηχανής αναζήτησης για μπλογκς, από τα 133 εκατομμύρια μπλογκς που βρίσκονται στον «αέρα» σήμερα, μόλις τα 7,4 εκατομμύρια έχουν ανανεωθεί έστω και μία ακόμη λέξη τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Οπως γράφει και σχετικό ρεπορτάζ των Νew York Times, «αυτό σημαίνει ότι το 95% των μπλογκς έχουν ουσιαστικά εγκαταλεiφθεί, αφημένα να πλέουν στον Ιστό, σαν δημόσια απομεινάρια ενός ονείρου -ή έστω μιας φιλοδοξίας- που έμεινε ανεκπλήρωτη».

Σημάδια του φαινομένου παρατηρούμε και στη μικρή μας χώρα και το ακόμα μικρότερο ελληνικό μπλογκοχωριό. Είναι πολλοί από την πρώτη εκείνη φουρνιά των ιστολόγων (τους οποίους λίγο πολύ όλοι διαβάζαμε) που έχουν εγκαταλείψει πια το χόμπι τους, γράφοντας πια από ποτέ έως σπάνια, με όλο και λιγότερη διάθεση και οίστρο. Ενας από αυτούς είναι και ο Γ., ο αγαπημένος μπλόγκερ του Μιχάλη. «Ναι, ψιλοβαρέθηκα», ομολογεί στην «Κ». «Πριν από τρία χρόνια περίπου, το blogging έγινε μόδα και στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε γρήγορα μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που μπλόγκαραν κάθε δύο ή τρεις ημέρες και ορισμένοι και κάθε μέρα. Δεν μπορείς όμως να διατηρήσεις τους ίδιους ρυθμούς για τόσο καιρό. Καταρχήν στερεύεις και κατά δεύτερον χάνεις το ενδιαφέρον σου». Πολλοί σταδιακά αποθαρρύνθηκαν και από την χαμηλή δημοτικότητα της «δουλειάς» τους. «Το ενδιαφέρον των αναγνωστών σε κάνει στην αρχή να γράφεις συχνά και όσο μεγαλύτερο το ενδιαφέρον τόσο πιο συχνά γράφεις. Οσο τα σχόλια μειώνονται, νιώθεις σαν να σε βαριούνται».

Από την άλλη, όμως όσο περισσότερο δημοφιλές γίνεται ένας μπλόγκερ τόσο πιο πιθανό γίνεται να τον διαβάσουν άνθρωποι που δεν πρέπει. «Οταν ξεκινάς να μπλογκάρεις, δεν έχεις συναίσθηση του τι μπορεί να συμβεί με τη δημοσιοποίηση ιστοριών από τη ζωή σου, τη δουλειά σου κλπ. Κάποια στιγμή, για παράδειγμα, το έμαθε η αδερφή μου. Μάνι μάνι, έπρεπε να την αφαιρέσω από πρωταγωνίστρια κάποιων ιστοριών μου. Το ίδιο συνέβη όταν μαθεύτηκε και στη δουλειά. Αρχισα να αυτολογοκρίνομαι, να μαζεύομαι. Ε, αυτό αφαιρεί από τη μαγεία του blogging», εξηγεί ο Γ.

Στις διεθνείς αναλύσεις, προκύπτει και μια άλλη διάσταση, που συμπυκώνεται στο εξής: «έγινε κατανοητό ότι δεν μπορούν όλοι να βγάλουν χρήματα από το blogging». Δεν είναι κρυφό ότι για πολλούς μπλόγκερς («ναι, γιατί όχι; και για μένα» παραδέχεται ο Γ.) πέρασε κάποια στιγμή από το μυαλό ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να βιοποριστούν από τη νέα αυτή τους ασχολία ή, τουλάχιστον, αυτή να τους ανοίξει ένα νέο δρόμο στη ζωή τους. Ομως, οι περισσότεροι διαπίστωσαν με πίκρα σχετικά σύντομα ότι αυτά που γράφουν αφορούν ένα μικρό κοινό (στην καλή περίπτωση). Τα σχόλια λίγα έως ελάχιστα, η επισκεψιμότητα ισχνή. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με δηλώσεις στους Νew York Times του Richard Jalichandra, στελέχους του Technorati, ανά πάσα στιγμή υπάρχουν περί τα 7 εκατομμύρια ενεργών μπλογκς στο ίντερνετ, ωστόσο δεν ξεπερνούν τα 100.000 εκείνα που συγκεντρώνουν τις περισσότερες επισκέψεις.

Και από τα επιτυχημένα μπλογκς στην Ελλάδα, όμως, ελάχιστα ήταν τα success stories που προέκυψαν. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την ιστορία της Ψιλικατζούς, που εξαιτίας της δημοφιλίας του μπλογκ της, έκλειψε το μαγαζάκι της, έπιασε δουλειά σε μεγάλη επιχείρηση και έβγαλε και βιβλίο -όπως και του Πιτσιρίκου που διατηρεί σήμερα δική του εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στήλη στη Lifo, ενώ επίσης κυκλοφόρησε τις πρώτες ιστορίες του σε βιβλίο. Οι υπόλοιποι;

Είναι βέβαια και τα νέα μας «παιχνιδάκια». Το facebook και το twitter έχουν απορροφήσει μεγάλο μέρος της δημιουργικότητας όλων μας -άρα και των μπλόγκερς. Εκεί, τα σχόλιά τους, οι σκέψεις τους, βρίσκουν άμεση ανταπόκριση: είναι κάτι σαν πιο εύκολο, πιο γρήγορο και πιο ανέξοδο blogging.

Ηδη, είναι κάποιοι που μιλούν, αν όχι για θάνατο, σίγουρα για ένα «κραχ» στο χρηματιστήριο των ιστολογίων. Είναι και κάποιοι άλλοι που υποστηρίζουν ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα διαψευστούν οι διάφοροι προφήτες του ίντερνετ, κρίνοντας ότι ήταν λογικό να «κάτσει» το φαινόμενο μετά την έκρηξη των περασμένων ετών. Είναι κι ο... Μιχάλης. «Καλά όλα αυτά, αλλά να του πεις να γράφει πιο συχνά σε παρακαλώ».


http://news.kathimerini.gr

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Έχουμε λάβει πολλά μηνύματα από γονείς που ζητούν συμβουλές ώστε να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Για αυτό το λόγο, έχουμε δημιουργήσει έναν σύντομο οδηγό με συμβουλές ασφαλείας. Οι γονείς που έχουν συγκεκριμένα ερωτήματα ωστόσο είναι ευπρόσδεκτοι να συνεχίσουν να μας στέλνουν μηνύματα ή να καλούν στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμόσαστε για την ασφάλεια του παιδιού σας είναι ότι η συνεχής επικοινωνία με το παιδί είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε ότι είναι προστατευμένο από όλους τους κινδύνους.



Η ασφάλεια των παιδιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ηλικία τους. Στην Ελλάδα, οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για τα παιδιά εγκυμονούν από πηγές όπως η θάλασσα, τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και το να χαθούν σε χώρους όπου υπάρχει πολυκοσμία και, κατά συνέπεια, οι παραπάνω κίνδυνοι αυξάνονται. Οι κίνδυνοι αυτοί είναι μεγαλύτεροι κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, ιδιαίτερα για τα μικρότερα παιδιά. Παρακάτω σας παραθέτουμε χρήσιμες συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς και να διασκεδάσετε όλο το καλοκαίρι αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο.



- Το καλοκαίρι περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, συχνά σε μπαλκόνια και συχνά με τις πόρτες ανοικτές/ ή χωρίς να έχουμε κλειδώσει. Τα μικρά παιδιά δεν πρέπει ποτέ να βρίσκονται μόνα τους χωρίς επιτήρηση στο μπαλκόνι. Πρέπει να ελέγξουμε όλα τα μπαλκόνια να σιγουρευτούμε ότι είναι ασφαλή - ότι τα κάγκελα του μπαλκονιού δεν έχουν ανοίγματα από τα οποία μικρά παιδιά χωράνε να περάσουν, ότι δεν υπάρχουν κομμάτια ή σημεία στα οποία μπορούν να σκαρφαλώσουν και ότι δεν υπάρχουν έπιπλα ή άλλα αντικείμενα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να σκαρφαλώσουν. Αν είναι μικρά τα παιδιά είναι πάντα προτιμότερο εφόσον δεν μπορεί να είναι κάποιος ενήλικας μαζί στο μπαλκόνι να τα προσέχει, να παραμένει η πόρτα του μπαλκονιού κλειδωμένη ώστε να μη βγει το παιδί μόνο του.



- Τους καλοκαιρινούς μήνες ταξιδεύουμε περισσότερο και πρέπει να θυμόμαστε ότι τα μικρότερα παιδιά πρέπει πάντα να ταξιδεύουν στα ειδικά παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου και τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει πάντα να φοράνε ζώνη ασφαλείας. Αυτό πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα από το πόσο μικρή είναι η απόσταση (Στατιστικές έρευνες δείχνουν ότι τα περισσότερα ατυχήματα με αυτοκίνητο γίνονται σε αποστάσεις μικρότερες από 5 χιλιόμετρα από το σπίτι!) Η ασφάλεια οπωσδήποτε συμπεριλαμβάνει να φοράμε σωσίβια όταν ταξιδεύουμε με σκάφος, ανεξάρτητα από το πόσο κοντά στην ακτή βρισκόμαστε ή το πόσο ρηχά είναι τα νερά. Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν πάντα τα μπρατσάκια τους όταν παίζουν στην παραλία.



- Για τα μικρότερα παιδιά, αυτά που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ακόμη, οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις παραλίες και σε χώρους όπου υπάρχει πολυκοσμία. Οι γονείς πρέπει να είναι σίγουροι ότι έχουν συνέχεια οπτική επαφή με το παιδί τους.



- Από μικρή ηλικία οφείλουμε να μαθαίνουμε στα παιδιά ότι πρέπει να σέβονται το νερό και ότι δεν μπορούν να μπουν στην θάλασσα χωρίς την επιτήρηση από ενήλικα ή τη συνοδεία ενός ενήλικα. Επίσης πρέπει να μάθουν πάντα να φοράνε «μπρατσάκια» όταν είναι κοντά στο νερό. Σιγουρευτείτε ότι το παιδί σας ξέρει να μην πλησιάζει πισίνες, κανάλια, ή άλλα σώματα νερού χωρίς την επιτήρηση ενήλικα.



- Από μικρή ηλικία πρέπει να μαθαίνουμε τα παιδιά για τους κινδύνους των αυτοκινήτων. Δεν πρέπει να παίζουν σε δρόμους που έχουν μεγάλη κίνηση οχημάτων. Δεν πρέπει ποτέ να παίζουν ανάμεσα στα αυτοκίνητα γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τρέξουν στη μέση του δρόμου να κυνηγήσουν μια μπάλα και να μην τους δει ένας διερχόμενος οδηγός



- Πρέπει πάντα να θέτουμε ένα «σημείο συνάντησης». Μόλις φτάσουμε στην παραλία, σε πλατεία, σε παιδική χαρά ή οποιοδήποτε δημόσιο χώρο με πολύ κόσμο, πρέπει να διαλέξουμε ένα σημείο στο οποίο αν χάσει ο ένας τον άλλον θα πάμε για να συναντηθούμε. Για παράδειγμα μόλις φτάσουμε στην παραλία διαλέγουμε ένα κιόσκι ή σκουπιδοτενεκέ και δίνουμε οδηγίες στα παιδιά μας ότι αν μας χάσουν από το οπτικό τους πεδίο να πάνε κατευθείαν στο σημείο αυτό.



- Μαθαίνουμε στα παιδιά ότι αν χαθούν πρέπει να κοιτάξουν γύρω τους να εντοπίσουν έναν αστυνομικό. Στο παρελθόν συνηθίζαμε να λέμε κάποιον με «στολή» αλλά το έχουμε αλλάξει αυτό διότι υπάρχουν επαγγέλματα που τώρα πια χρησιμοποιούν στολή (όπως οι υπηρεσίες κούριερ) και αυτό μπορεί να μπερδέψει ένα μικρό παιδί. Αν δε δουν έναν αστυνομικό, πρέπει να πλησιάσουν μια άλλη μαμά (μια γυναίκα που συνοδεύει παιδί) και να της πουν ότι έχουν χαθεί. Αν βρίσκονται κοντά σε τηλέφωνο μπορούν να καλέσουν στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι δωρεάν από οποιοδήποτε κινητό, σταθερό ή δημόσιο τηλέφωνο, και κάποιος θα έρθει άμεσα να τα βοηθήσει.



- Μην αφήνετε τα παιδιά σας μόνα τους σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, κινηματογράφους ή πάρκα, καθώς δεν αποτελούν ασφαλείς χώρους. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένας υπεύθυνος ενήλικας που επιτηρεί πάντα τα παιδιά όταν βρίσκονται εντός ή εκτός σπιτιού.



- Μαθαίνουμε τα παιδιά μας ότι πρέπει να ξέρουμε πού ακριβώς παίζουν και με ποιούς παίζουν. Αν θέλουν να πάνε κάπου αλλού / να μετακινηθούν πρέπει πρώτα να μας το πουν πριν κουνηθούν από το σημείο όπου βρίσκονται.. Να σιγουρευτείτε ότι έχετε θέσει κανόνες με τα παιδιά σας όσον αφορά ποιά σπίτια μπορούν να επισκέπτονται χωρίς να είστε και εσείς μαζί και συζητήστε τα όρια του πού μπορούν και δεν μπορούν να πάνε στη γειτονιά. Σαν γονιός, πρέπει να έχετε πάντα τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς τηλεφώνων των φίλων τους. Ιδανικά, αποτελεί μια πολύ καλή ιδέα να κρατάτε επαφή με τους γονείς των φίλων τους ώστε να συνεργάζεστε για την ασφάλεια των παιδιών σας.



- Όταν το παιδί σας φιλοξενεί ένα φίλο στο σπίτι, ρωτήστε και επιβεβαιώστε ότι οι γονείς του γνωρίζουν που βρίσκεται. Μη φιλοξενείτε ποτέ ένα παιδί σπίτι, προτού βεβαιωθείτε ότι έχει την άδεια των γονιών του.



- Σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν ολόκληρο το όνομα τους, τη διεύθυνση σας και τους αριθμούς τηλεφώνων και πώς να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο. Σιγουρευτείτε ότι ξέρουν τι να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και πως μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας χρησιμοποιώντας κινητό τηλέφωνο. Τα παιδιά πρέπει να ξέρουν έναν γείτονα ή άλλο έμπιστο ενήλικα που μπορούν να καλέσουν αν φοβηθούν ή αν προκύψει έκτακτη ανάγκη. Επίσης πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να καλέσουν στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056.



- Επισημάνετε στα παιδιά σας να έχουν την πόρτα πάντα κλειδωμένη και να μην ανοίγουν την πόρτα ή να μιλήσουν σε οποιονδήποτε έρχεται στην πόρτα όταν βρίσκονται μόνα τους στο σπίτι. Εάν έχετε κανονίσει με κάποιον φίλο ή συγγενή να περάσει από το σπίτι όταν απουσιάζετε, σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας αισθάνονται ασφαλή να μείνουν μόνα με αυτό το άτομο. Σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι δεν πρέπει να πουν σε όποιον καλέσει στο τηλέφωνο του σπιτιού ότι είναι μόνα στο σπίτι.



- Ελέγξτε καλά την κατασκήνωση ή άλλα καλοκαιρινά προγράμματα πριν αποφασίσετε να στείλετε τα παιδιά σας. Επιβεβαιωθείτε ότι έχει γίνει έλεγχος στα άτομα τα οποία θα δουλεύουν με τα παιδιά. Σιγουρευτείτε ότι θα υπάρχει ενήλικας να επιβλέπει τα παιδιά όλες τις ώρες και ότι σας γνωστοποιούν όλες τις δραστηριότητες και τις εκδρομές που προσφέρει η κατασκήνωση ή το πρόγραμμα.



- Η πιο σημαντική συμβουλή: να ακούτε τα παιδιά σας και να μιλάτε μαζί τους.



- Αυτό το καλοκαίρι διασκεδάστε με ασφάλεια - και μη ξεχνάτε ότι η χρήση αντηλιακής κρέμας είναι απαραίτητη μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο και κάθε φορά που τα παιδιά μπαίνουν στη θάλασσα.


Hμερομηνία δημοσίευσης: 23-06-09
Αντιγραφή απο www.hamogelo.gr

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2009

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Ναρκωτικά

Κίνδυνοι


1.Τοξίνωση: Αυτή είναι η δηλητηρίαση του οργανισμού απο τη συνεχή λήψη του ναρκωτικού, που σέρνει μαζί της ένα σωρό παρενέργειες.

2 . Η εξάρτηση: Είναι μιά κατάσταση πάθους,όπου ο άνθρωπος νοιώθει δέσμιος και δούλος. Αν δεν πάρει τη δόση του στην κατάλληλη ώρα περιέχονται σε κατάσταση τρέλας. Το «σύνδορμο αποστέρησης» περιγράφει όλες τις εκδηλώσεις του εξαρτητικού ατόμου, που δεν ησυχάζει αν δεν ικανοποιηθεί.


3. Ο θάνατος: τον προκαλούν οι συνεχώς αυξανόμενς δόσεις , μερικές φορές αυτό μπορεί να συμβεί τυχαία. Ο κίνδυνος αυτός συντρέχει συνήθως για αρχάριους και άπειρους χρήστες, που δεν μπορεί να ξέρουν τη σωστή δόση ή πόσο δυνατή μπορεί να αποβεί μιά συνηθισμένη δόση ηρωΐνης όταν αναμειχθεί π.χ. με ζάχαρι.

Επιπρόσθετα όλα τα ναρκωτικά επιφέρουν:

α Ατυχήματα στο δρόμο ή στη δουλειά
β . Σύγχυση και παραισθησεις φόβου
γ. Ασύμμετρες συγκινήσεις ή περισσότερο σοβαρές διανοητικές διαταραχές.
δ.Οι αρχάριοι χρήστες ηρωΐνης μπορεί να αρρωστήσουν. Οι έμπειροι χρήστες μπορεί να αποκτήσουν δυσκοιλιότητα και τα κορίτσια να χάσουν την ππερίοδό τους. Σοβαρή επιδέινωης , πνευματική και σωματική , μπορεί να επακολουθήσει.
ε. Μεγάλος είναι τώρα ο κίνδυνος απο μολυσμένες ενέσεις γιατ η μετάδοση του AIDS. Πέραν αυτού η μόλυνση μπορεί να οδηγήσει σε έλκη, αποστήματα, ίκτερο,και δηλητηρίαση του αίματος.

Προειδοποιητικά σημεία χρήσεως ναρκωτικών


Όπως ο πυρετός δείχνει κάποια ανωμαλία στον οργανισμό μας και ο πόνος κάποια ασθένεια, έτσι συμβαίνει και με τα ναρκωτικά. Προκαλούν οργανικές εκδηλώσεις που με λεπτή παρατηρητικότητα μπορείς να επισημάνεις. Είναι βέβαια δύσκολο να διακρίνεις αν κανείς κάνει χρήση ναρκωτικών ευκαιριακά-εκτός κι αν έγινε αντιληπτός την ώρα της χρήσης ή μέθυσε και περιέπεσε σε κωματώδη ή άλλη εμφανή κατάσταση πάθους.

Ωστόσο υπάρουν κάποιες εκδηλώσεις που πρέπει να θυμάσαι

Ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση δηλ. μεταβολές της απο εύθυμης και ζωηρής σε μελαγχολική και κακόκεφη.

Απρόσμενη και ανεξήγητη οξυθυμία ή επιθετικότητα

Ανορεξία

Έλλειφη ενδιαφέροντος στα χόμπυς ,στα σπόρτς, στην σχολική δουλειά, σε μιά δημιουργική απασχόληση , στους φίλους.

Φοιδολογία ή κρυψίνοια

Κρίσεις υπληλίας ή αϋπνίας


Σπατάλη χρημάτων ή προσωπικής περιουσίας. Συνεχής απαίτηση γαι χαρτζηλίκι. Αλλεπάλληλοι δανεισμοί χρημάτων

Ασυνήθιστες μυρωδιές, κηλίδες ή σημάδια στο σώμα , στα ρούχα, ή στο υπνοδωμάτιο.

Ανεξήγητη προσπάθεια του παιδιού να κρύψει τα μπράτσα του.

Ασυνήθιστες σκόνες, χάπια, κάψουλες, καμένο αλουμινόχαρτο ή βελόνες και σύριγγες.

Μείωση εξωσχολικών δρατηριοτητων

Τηλεφωνήματα ύποπτα- μυστικοπάθεια.


Σίγουρα πολλά απο αυτά τα συμπτώματα μπορεί να οφείλονται και σε άλλα ή μόνο σε άλλα αίτια ήνα είναι σημάδια των φυσιολογικών διεργασιών της εφηβείας και της ανάπτυξης –ιδιαίτερα εκεία που είαι πρώτα στον κατάλογο. Έτσι μη σπεύσετε να βγάλετε αμέσως τα συμπεράσματα σας. Απλώς εντείνετε τη προσοχή σας , και την παρατηριτικότητά σας.



Τι να κάνετε όταν είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιούται ναρκωτικά

Πρώτα βρείτε χρόνο να συζητησετε με τον ή την σύζυγό σας ή και με τον οικογενειακό γιατρό σας, με τον πνευματικό σας του δασκάλους του παδιού σας ή και μάλλους γονείς.

Προσπαθείστε να ανακλύψετε αν τα παιδιά σας έχουν κάποιες συγκεκριμένες ανησυχίες ή προβλήματα εξ’ αιτίας των οποίων στραφηκαν στα ναρκωτικά.

Πάνω απ’ όλα δείξτε τους ότι τα φροντίζετε και ότι θα τους δώσετε όλη την υποστήριξη και τη βοήθεια που παριμένον και που μπορείτε, ακόμη κι αν έχουν φασαρίες με το νόμο. Δείξτε τους ότι εξακολουθείτε να τα αγαπάτε και oτι δεν εγκρίνετε τη συμπεριφορά τους.

Υπερνικήστε την κοινονική αποδοκιμασία που νομίζετε ότι σας περιμένει αν μαθευτεί το παθημα του παιδιού σας και φερθείτε με συνέπεια, ειλικρίνεια και κυρίως με αγάπη και ενδιαφέρον

Εάν θέλετε περισσότερη βοήθεια στραφείτε προς την υπερδύναναμη της προσευχής που κάνει θαύματα. Μη ξεχνάτε: "ότι φαίνεται αδύνατο στον άθρωπο είναι δυνατο και κατορθωτό για το θεό."


Εάν τα παιδιά σας πήραν υπερβολική δόση και τα βρείτε μισοκοιμισμένα ή λιπόθυμα να τι πρέπει να κάνετε.

• Να σιγουρευτείτε ότι εισπνέουν καθαρό αέρα
• Γυρίστε τα μπρούμητα και φροντίστε να τα βοηθήσετε ώστε μη αναρροφήσουν τον εμετό που τυχόν θα κάνουν
• Τηλεφωνήστε αμέσως σ’ ένα γιατρό ή καλέστε το 166 και ζητήστε ένα ασθενοφόρονα
• Συγκεντρώστε τις σκόνες , τα χάπια ή ο, τι δήποτε νομίζετε ότι μπορέι να έχει ρησιμοποιηθεί ναρκωτικό. Πάρτε τα σο νοσοκομείο μαζί σαςκαι δείξτε τα στο γιατρο
• Έπειτα δώστε στο παιδί σας την ευκαιρία να συζητήσει μαζί σας. Τώρα μπορεί να είνα η ώρα να σας πει τι του συμβαίνει. Προσπαθήστε να το ενθαρρύνετε για να δεχθεί τη βοήθειά σας.
• Σ’ αυτο το έργο μπορεί να σας βοηθήσει κανείς έμπιστος άνθρωπος του περιβάλλοντός σας ή ένας άνθρωπος της Εκκλησίας. Τα παιδία ό,τι αρνούνται να που στους γονείς του, εύκολα τα εκμυστηρεύονται σε έναν ιερέα.


Τι πρέπει να κάνετε

Η πρόληψη είναι προτιμότερη απο τη θεραπεία. Γι’ αυτό και σας δίνουμε τώρα μερικές οδηγίες ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο του μεγάλου προβλήματος στην οικογένειά σας.

1.Κανονίστε πρώτος εσείς τη στάση σας απέναντι στα ναρκωτικά. Μη ξεχνάτε ότι στα σπίτια γονέων που καπνίζουν ή που πίνουν, οι πιθανότητες να πέσουν τα παιδιά στα ναρκωτικά είναι μεγαλύτερες. Τα "νόμιμα" ναρκωτιά , όπως ο καπνός, και το οινόπνευμα ανοίγουν τηυ δίοδο στα απαγορευμένα.

2.Θυμηθείτε ότι ο ίδιο ισχύει και για τα «νόμιμα» θεωρούμενα ναρκωτικά όπως είναι π.χ. τα ηρεμιστικά , τα καταπραϋντικά κ.λπ. εάν τα χρησιμοπιείτε φυλάξτε τα κάπου , όπου τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να τα βρούν για να τα πάρουν. Εξηγήστε στα παιδά σας γιατί είναι ανάγκη να τα πάρετε σείς τα φάρακα αυτά και πόση προσοχή χρειάζεται στην κανονική του ς΄δοση.

3. Συζητήστε πρίν σας βρεί το κακό. Δηλ. Συζητήστε απο τώρα με τον ή την σύζυγό σας γύρω απο το πως θα έπρεπε να αντιδράσετε εάν κάποια μέρα επρόκειτο να ανακαλύψετε ότι το παιδί σας κάνει χρήση ναρκωτικών. Συζητείστε το πρόβλημα αυτό με τον Πνευματικό σας ή με τον ιερέα της ενορίας σας, το δάσκαλο του παιδιού σας ή κάποιον άλλο γνωστό σας που μπορεί να σας βοηθήσει.

4.Πάνω απ’ όλα όμως βρείρε καιρό να κουβεντιάσετε με το ίδοι το παιδί σας, ιδιαίταιρα αν θέλει ν’ακούσει τη γνώμη σας. Προσπαθείστε να μάθετε τα όνειρα , τους φόβους , τις ελπίδες και τις απογοητεύσεις του. Δώστε του αυτοπεποίθηση που θα προέρχεται απο τη συνειδητοποίηση της αλήθειας ότι φροντίζετε γι’ αυτό και θα το βοηθήσετε αν έχει κάποιο πρόβλημα. Όλα αυτά είναι σπουδαία γιατί οι νέοι που έοχυν καλές σχέσεις με τους γονείς τους αισθάνονται λιγότερο την ανάγκη να δοκιμάσουν ναρκωτικά.

5.Αποφασίστε κατά πως συμφέρει ν’ανοίξετε σεις με τα παιδιά σας μιά συζήτηση για τα ναρκωτικά. Αυτό εξαρτάται απο την ικανότητα σας να διαπραγματευθείτε ένα τόσο δύσκολο θέμα, αλλά και απο τα παιδιά σας να δεχθοόυν μιά τέτοια συζήτηση. Πάντως πρέπει να αποφύγετε να κάνετε να φανεί πως η χρήση ναρκωτικών γίνεται αποδεκτή , χωρίς βέβαια να θεωρήσετε το θέμα σαν ταμπού.

Διευκολύνετε τα παιδιά σας να κατανικήσουν την ανία τους, να βρούν μιά σωστή απασχόληση , να ξεκόψουν απο τις ύποπτες παρέες και τα ύποπτα κέντρα όπου γίνεται προμήθεια ναρκωτικών. Βοηθείστε τα να βρούν ένα νόημα για τη ζωή . Ελέγχετε διακριτικά τη ζωή τους.

Τι δεν πρέπει να κάνετε.

1.Μη προσπαθείτε να τονίσετε αποκλειστικά και μόνο τους κινδύνους που προέρχονται απο τη χρήση ναρκωτικών . Μη νομίζετε ότι μπορεί με την ίδια ευκολία που πεισθήκατε εσείς, να πείσετε και κάποιον άλλο , έστω κι αν αυτός είνα το παιδί σας, όταν αυτό έχει δοκιμάσει ναρκωτικά, τα απήλαυσε και γνωρίζει πουνα τα βρεί. Στην πραγματικότητα εν θα γίνει τίποτε άλλο απο τουνα γίνετα δείς λιγότερο πιστευτός.

2. Μην είστε υπερβολικά καχύποπτοι με τα παιδιά σας, αυτο θα μπορούσε να σας παρουσάσει σαν μεροληπτικούς και να τα σπρώξει στη χρήση ναρκωτικών απο αντίδραση σας σας, αντί να τα κρατήσει μακρυά σας.

3. Μην προβάλλετε στα παιδά σας φορτικά σαν πρότυπο τη δική σας γενιά ή τη δική σας νεότητα,τη δικήσας εποχή ,τις δικές σας αρχές και επιλογές. Αυτά , και όταν ακόμη είναι σωστά, ερεθίζουν τους νέους και τους αποστασιοποιούν.

4.Μη απελείτε τα παιδά σας με ξυλοδαρμό ή με την Αστυνομία , πρίν γνωρίσετε καλά τον χαρακτήρα τους. Υπάρχουν παιδά που με τις απειλές εξωθούνται περισσότερο σε ακραίες επιλογές.

5.Μη ανακρίνετε με σκληρότητα τα παιδά σας. Είναι προτιμότερο να δείξετε τη διάθεση σας να συζητήσετε μαζί τους.


Απαραίτητες προϋποθέσεις


1.Δώστε στα παιδά σας το καλό παράδειγμα αρετής , σωφροσύνης και ειλικρίνειας. Σε τίποτε δεν ωφελεί να ζητάτε απο τα παιδιά σας να κάνουν αυτά που εσείς δεν κάνατε στο παρελθόν, είτε δεν κάνετε τώρα.

2.Εξασφαλίστε στα παιδιά σας ήρεμο οικογενιακό περιβάλλον, που θα τους προσφέρει θαλπωρή, ασφάλεια και γαλήνη.

3. Δώστε στα παιδά σας τη δυνατότητα να αισθάνονται επώνυμα δηλ. Να συνειδητοποιήσουν την προσωπική τους αξία και προσφορά να ξεχωρίζουν απο τη μάζα.

4. Ζητώντας απο τα παιδά σας να κόψουν για τραγική συνήθεια που τους έγινε πάθος, δεν μπορέιτε εσείς να συνχίζετε την εξάρτηση σας απο άλλες συνήθειες σας που έχουν και αυτές τον χαρακτήρα πάθους τυραννικού.

5. Κάνετε αυτοκριτική και διορθώστε αμέσως συμπεριφορές και ενέργειες απαράδεκτες δικές σας που μπορεί να έχουν συμβάλλει στη εξώθηση του παιδιού σας στα ναρκωτικά.

6.Φορντίστε να διάβάσετε σχετικά με τα ναρκρωτικά για να έχετε μιά πλήρη κατά το δυνατόν ενημέρωση.

7. Ζητήστε τη βοήθεια του θεού με προσευχή και νηστεία.





Αποσπάσματα απο το βιβλιαράκι της Ιερας Μητρόπολης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας

Ναρκωτικά η μάστιγα που «πουλάει»!

Φλωρινα 1998

Προκήρυξη για 8-μηνα στη ΔΕΗ

Η ΔΕΗ προκυρήσει 26 θέσεις 8μήνου για το Νομό Κοζάνης και 5 για το νομό Φλώρινας
Οι θέσεις αφορούν για τον νομό Κοζάνης:
1.Οδηγούς , μηχανοδηγούς χειριστές-(Τs) (Δ.Ε) 15 θέσεις
2.Βοηθοί -οδηγοί , μηχανοδηγοί Χειριστές(Τs) (Δ.Ε) 6 θέσεις
3.Οικοδόμοι (Τ4/Ζ) (Δ.Ε) 3 θέσεις
4.Οδηγοί -χειριστές Γεωργικών Ελκυστήρων (Τs) (Δ.Ε) 2 θέσεις

Αιστησεις θα κατατίθενται αυτοπροσώπως στο Λιγνητορικό κέντρο δυτικής μακεδονίας απο 30.03.2009 μέχρι 09.07.2009
Tηλ. 24630-52284-
52292
52601

Ολική καταστροφή της παραγωγής ροδάκινων στο Βελβεντό

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πτολεμαίος η παραγωγή ροδάκινων στο Βελβεντό έχει υποστεί ολική καταστροφή μετά την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

Εκδήλωση για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και την Οικονομία

Εκδήλωση σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 18:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Κοζάνης με θέμα
‘‘Προκηρύξεις ΥΠ.ΟΙ.Ο. μέσω ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της οικονομίας εν μέσω κρίσης’’

Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν οι δράσεις μιας σειράς χρηματικών προγραμμάτων ενίσχυσης που προκηρύσσονται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με κορυφαία τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ.

ΤΑΕΚWONDO

Πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών TAEKWONDO στην Κοζάνη μάλλον στο κλειστό γυμναστήριο
Ωρά έναρξης 9:00 π.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2009



Tou Basili

ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ


Το βρήκαμε τυχαία στο διαδίκτυο και το αντιγράφουμε

Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι καλησπέρα σας.
Ευχαριστώ το Σύλλογο Σερβιωτών Αλεξάνδρειας και Περιχώρων «Ο
ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ» για την τιμητική πρόσκλησή του να είμαι ο κύριος ομιλητής της
σημερινής εκδήλωσης των εγκαινίων των νέων γραφείων του.
Το θέμα λοιπόν που θα σας αναπτύξω είναι:
ΟΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙΟΥ
Οι δύο αυτές περιοχές πρέπει να θεωρηθούν γειτονικές, αν και παρεμβάλλεται
μεταξύ τους η περιοχή των χωριών των βόρειων Πιερίων.
Η ημιορεινή περιοχή των Σερβίων και η πεδινή του Ρουμλουκιού έχουν
έναν σημαντικό κοινό δίαυλο επικοινωνίας, τον ρου του ποταμού Αλιάκμονα.
Ο Αλιάκμονας ήταν η ποτάμια οδός, το άνοιγμα που επέτρεπε την επικοινωνία
των κατοίκων των αρχαίων περιοχών της Βοττιαίας (κάμπος Ημαθίας) με αυτήν της
Ελίμειας (περιφέρεια Κοζάνης) μέσω ενός δρόμου που διερχόταν, παράλληλα προς
τον ποταμό, ακολουθώντας τις βόρειες – βορειοδυτικές πλαγιές των Πιερίων.
Πρόκειται για τον δρόμο και σήμερα υπάρχει Ριζώματα – Δάσκιο – Βελβεντό –
Σέρβια.

Τρίτη, Ιουνίου 23, 2009

Θανατηφόρο ατύχημα στην περιοχή μας

Τρία νέα παλικάρια από την Καστανιά Σερβίων έχασαν τη ζωή τους σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα που έγινε σήμερα τα χαράματα στο δρόμο από το Πλατανόρεμα προς το Βελβεντό.
Πρόκειται για τους Ζυγούρη Οδυσσέα, 21 χρόνων, Καραμήτσο Θεόδωρο 21 χρόνων και Καβουρίδη Δημήτριο, 25 χρόνων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σ' ένα μαντρότοιχο. Στο σημείο βρίσκεται η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία.
Αντιγραφή απο το aivreS

Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

Τέλος για την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Απο την ιστοσελίδα της Εφημερίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.». Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών.
Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.
Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του «Ελεύθερου Τύπου» στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου. Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας.
Στο συνολικό εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου» επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό.
Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.
Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων.
Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους.
Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Φωτο Σέρβια





Αποτελέσματα ποδηλατικού γύρου Σερβίων 2009

Όπως τα δίνει η ιστοσελίδα του Δήμου Σερβίων

Αποτελέσματα ποδηλατικού





Ασυνήθιστες φωτογραφίες











Πλουταρχος

Κυριακή, Ιουνίου 21, 2009

Το είναι και το έχειν



Εκείνο που κυριολεκτικά μαστίζει τον άνθρωπο, ιδιαίτερα της εποχής μας, είναι το αίσθημα της ανασφάλειας και αβεβαιότητας, το οποίο αποτελεί συνέπεια της αμαρτίας, της επαναστατικής προσπάθειας δηλ. του ανθρώπου να γίνει αυτός ο ίδιος κυρίαρχος του εαυτού του ξεθρονιάζοντας το Θεό από τη θέση του δημιουργού και κυρίου του. Έτσι όμως δημιουργείται μέσα στον άνθρωπο ένα τεράστιο και τρομακτικό κενό, το οποίο αισθανόμενος ο άνθρωπος, είτε συνειδητά ή ασυνείδητα, και τρομάζοντας μπροστά στις αβυσσαλέες διαστάσεις του, νομίζει ότι το αντιμετωπίζει σωρεύοντας πολλά υλικά αγαθά, ώστε να εξασφαλίσει σιγουριά μέσα στον κόσμο και να αποφύγει την ενοχλητική σκέψη του θανάτου.

Μ’ όλα αυτά όμως δεν πετυχαίνει ο άνθρωπος τίποτε άλλο παρά να ξεγελάσει τον ίδιο τον εαυτό του. Γιατί η φτώχια η πνευματική δεν κρύβεται ούτε με τα πιο φανταχτερά υλικά αγαθά. Η ύπαρξη προηγείται αξιολογικά των διαφόρων αποκτημάτων της. Να μια πολύ σπουδαία αλήθεια που μας θυμίζει το ευαγγέλιο ιδιαίτερα με τη φράση «τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδίση τον κόσμον όλον και ζημιωθή την ψυχήν αυτού ή τι δώσει άνθρωπος αντάλαγμα της ψυχής αυτού;».

«Η ψυχή» δηλώνει, σύμφωνα με την βιβλική ορολογία, τη ζωή, το «είναι» και «ο κόσμος όλος», «το έχειν». Όλο το έχειν του κόσμου δεν ισοσταθμίζει τη ζωή ενός και μόνου ανθρώπου. Την αλήθεια αυτή του λόγου του Κυρίου τη λησμονεί συχνά ο άνθρωπος της εποχής μας, που οι τεχνικές δυνατότητες, η επιστημονική εξέλιξη και ο μεγάλος πλούτος, τουλάχιστον σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη μας, τον κάνουν να συγκεντρώνει την προσοχή του στην απόκτηση αγαθών, στα βαρυσήμαντα λόγια, στις ηχηρές και κούφιες εκφράσεις, με μια λέξη «στο έχειν», που γίνεται με ζημιά του «είναι», της αληθινής υπάρξεως.

Επίσης οι πράξεις βίας που αφθονούν στην εποχή μας σε εντυπωσιακό βαθμό είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι ο άνθρωπος ξέχασε το πραγματικό «είναι» και ενδιαφέρεται μόνο να έχει, να κατέχει όσο μπορεί περισσότερα πράγματα και όσο γίνεται περισσότερους άλλους ανθρώπους για να τους καταδυναστεύει ή και να τους αφανίζει. Όσο όμως περισσότερο επιθυμεί ο άνθρωπος να έχει και να κατέχει, τόσο παύει να είναι αυτός που έπρεπε να είναι, παύει να είναι όπως τον έπλασε ο Θεός· αλλοτριώνεται, δηλ. αποξενώνεται από την αληθινή του φύση, γίνεται άλλος άνθρωπος, ξένος προς τη εικόνα του Θεού.

Ο Σταυρός του Χριστού, καλεί τον άνθρωπο να αισθανθεί τη φτώχια του που δεν τη σκεπάζει το εντυπωσιακό «έχειν» και να αυτοσυγκεντρωθεί στο «είναι», στην αληθινή του ύπαρξη.

O Χριστός πάνω στο Σταυρό δεν έχει απολύτως τίποτε, είναι γυμνός· ακόμη και ο ιματισμός του γίνεται αντικείμενο κληρώσεως των ρωμαίων στρατιωτών. Κι όμως τη στιγμή ακριβώς αυτή αποκαλύπτεται το «είναι» στην πιο σημαντική του εκδήλωση, στην προσφορά της θυσίας και της αγάπης. Γι αυτό και ο Σταυρός είναι ένα διαρκές προσκλητήριο αγάπης προς το κάθε άνθρωπο· του υπενθυμίζει τη ξεχασμένη ανθρωπιά, την αληθινή του ύπαρξη που είναι συνύπαρξη αγάπης με το διπλανό του και όχι προσπάθεια επιβολής του σ’ αυτόν, καταδυναστεύσεως, βίας και αφανισμού του.

(Ι. Δ. Καραβιδόπουλου, Καθηγ. Πανεπιστημίου, Οδός Ελπίδος, Αθήνα 1979, σ. 182-184)


Απο το http://istologio.org

Βρήκαμε και αυτή την ιστοσελίδα που έχει μέσα και τα Σέρβια

Πατήστε Διάπλους

Έχει για τον κολυμβητικό μαραθώνιο της λίμνης Πολυφύτου που γίνεται κάθε χρόνο με τα αποτελέσματα και φωτογραφίες απο όλες τις διοργανώσεις.
Φέτος θα γίνει τίποτα;

Σάββατο, Ιουνίου 20, 2009

Σωστός τρόπος διατροφής

Σωστός τρόπος διατροφής

Η αναγκαία προϋπόθεση για μια καλή υγεία είναι να έχουμε κανονικό και σταθερό βάρος. Πρώτο στάδιο για να πετύχουμε αυτό είναι η καλή χώνεψη των τροφών διότι ανανεώνονται τα κύτταρα των ιστών, ρυθμίζεται ο μεταβολισμός και έχουμε καλής ποιότητας αίμα.

Η κακή χώνεψη (δυσπεψία) προκαλεί κακοδιάθεση, τυμπανισμό , στομαχόπονους, δυσκοιλιότητα, έλκη , καρδιακές αρρυθμίες, πονοκεφάλους, παχυσαρκία κλπ. Η καλή χώνεψη εξαρτάται από την υγιεινή διατροφή και τον ρυθμών των γευμάτων.

Δεν πρέπει κατά την ώρα του γεύματος να είμαστε εκνευρισμένοι . Πριν καθίσετε στο τραπέζι χαλαρώστε τα νεύρα σας με βαθιές αναπνοές, και ξεχάστε τα προβλήματα σας των ώρα του φαγητού.
Μασάτε καλά την κάθε μπουκιά ώστε το σάλιο να εκπληρώσει τον προορισμό του. Το καλό μάσημα είναι η μισή χώνευση.
Προτιμάτε τα πράσινα λαχανικά εάν μπορείτε ωμα. Τα δημητριακά, όλα τα θαλασσινά, τα ψάρια , τα αποβουτυρωμένα γαλακτοκομικά, ψωμί μαύρο ολικής άλεσης και χωριάτικα αυγά και κοτόπουλα.
Αποφεύγετε τις λιπαρές ουσίες. Τα φαγητά πρέπει να είναι μέτρια στη θερμοκρασία και πρέπει να τρώμε πάντα σε ταχτές ώρες, χωρίς να αφήνουμε ενδιάμεσα κενά. Εάν εφαρμόσετε όλα αυτά θα διαπιστώσετε ότι είναι ευχάριστο να σηκώνεστε απ’ το τραπέζι.
Το βραδινό φαγητό πρέπει να είναι πολύ λιτό γιατί τη νύχτα δεν καταναλώνουμε θερμίδες πολλές. Να τρώτε σε τακτικές ώρες ώστε ο οργανισμός να συνηθίσει να πεινάει μόνο τις ώρες των γευμάτων , και μην τρώτε τίποτε πριν ολοκληρωθεί η χώνεψη. Δεν πρέπει να τρώτε ένα γεύμα την ημέρα και μεγάλο, διότι τη αφομοίωση των ροφών δεν γίνεται αποτελεσματικά.

Όταν αισθανθείτε κενό στο στομάχι σας προτιμότερο είναι να πίνετε νερό όσο μπορείτε ή να φάτε κάποιο φυσικό προϊόν, σέλινο, καρότο, για να σας κόψει την πείνα. Προτιμάτε το ψάρι από το κρέας. Περιέχει λιγότερες τοξίνες και έχει λιγότερα λιπαρά. Εάν χρησιμοποιήσετε κρέας ,αφαιρείτε το λίπος που το περιβάλλει. Να προτιμάτε το άπαχο κρέας. Από τα πουλερικά πρέπει να αφαιρείτε τελείως την πέτσα. Τρόφιμα που έχουν αρχίσει να αλλοιώνονται να τα απορρίπτετε, διότι δημιουργούν τοξίνες που μπορέσουν να σας δηλητηριάσουν.
Να τρώτε καθημερινά φρούτα και λαχανικά της εποχής, για να εξασφαλίσετε στον οργανισμό την κανονική δόση της βιταμίνης C. Τα φρούτα πρέπει να τρώγονται με τη φλούδα αφού πλυθούν πρώτα καλά.
Το αλάτι και η ζάχαρη πρέπει να καταργηθούν τελείως εάν είναι δυνατόν ή να μειωθούν στο ελάχιστο.
Η καλή νοικοκυρά θα πρέπει να μάθει να φτιάχνει μόνη της ψωμί, ώστε να αποφεύγονται τα βελτιωτικά που δυστυχώς χρησιμοποιούν ανεξέλεγκτα οι αρτοποιοί.
Οι αλμυροί ξηροί καρποί πρέπει να αποφεύγονται τελείως.
Τα οινοπνευματώδη ποτά πρέπει να καταργηθούν διότι ό,τι διαιτολόγιο και αν ακολουθήσετε, εάν πίνετε οινοπνευματώδη δεν θα έχετε κανένα αποτέλεσμα.
Εάν για διάφορους λόγους δεν μπορείτε να αποφύγετε τα συσκευασμένα τρόφιμα, διαλέξτε τότε αυτά που έχουν τα λιγότερα λιπαρά, είναι χωρίς χρωστικές ουσίες και συντηρητικά.
Εάν εφαρμόσετε αυτή την υγιεινή διατροφή θα μείνετε γεροί, διατηρώντας τον οργανισμό σας σε άριστη κατάσταση. Θα νιώθετε δυνατοί και αισιόδοξοι και θα αντιμετωπίζετε με θάρρος τις δυσκολίες της ζωής.



Τι να μην καταναλώνουμε

Ζαχαρούχα και αεριούχα ποτά.
Όλα τα ποτά αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι βλαβερά στην υγεία μας, διατί περιέχουν χρωστικές ουσίες οξέα, ζάχαρη και χημικά αρώματα. Πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση τους και να προτιμάμε το νερό για την αναζωογόνηση του οργανισμού μας. Η ποσότητα νερού που θα καταναλώσουμε δεν προκαθορίζεται . πίνουμε όσο διψάμε. Ένα ή δυο ποτήρια νερό πριν το φαγητό μ ας μειώνει το αίσθημα της πείνας , και τρώμε λιγότερο. Κατά την διάρκεια του φαγητού δεν πρέπει να πίνουμε πολύ νερό γιατί αραιώνει τα γαστρικά υγρά, και επιβραδύνει την πέψη.
Τα διεγερτικά(καφές-τσάι)
Το τσάι και ο καφές περιέχουν τανίνη και καφεΐνη σε μεγάλη ποσότητα που τα κάνουν εθιστικά και γιαυτό πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με μέτρο. Διεγείρουν το κεντρικό νευρικό σύστημα , την καρδιά , τον εγκέφαλο , και τα νεύρα, αλλά η υπερκατανάλωση δηλητηριάζει τον οργανισμό και προκαλούν καρδιακές αρρυθμίες , υπέρταση, αϋπνίες, όγκους , έλκη και διαταραχές στην όραση και ακοή.

Οινοπνευματώδη ποτά
Η κατανάλωση οινοπνεύματος εμποδίζει την σωστή λειτουργία του μυαλού κα προκαλεί ένα ειδος παραφροσύνης. Καταστρέψει την καρδιά, το συκώτι, το νευρικό σύστημα , προκαλεί έλκη και καρκίνο, φέρνει τάση για αυτοκτονία ή για έγκλημα και βία. Είναι λοιπόν από τα πι ο επικίνδυνα δηλητήρια που πρέπει να αποφεύγουμε.
Βέβαια ένα ποτήρι ελαφρύ κρασί στο φαγητό δεν βλάπτει, διότι ηρεμεί και βοηθάει τη χώνεψη. Το κακό είναι η μεγάλη κατανάλωση που καταλήγει στον αλκοολισμό, που οι βλαβερές του συνέπειες είναι τρομακτικές.

Καπνός
Ο καπνός περιέχει πολλές τοξίνες, όπως την πίσσα και νικοτίνη. Η κατανάλωση του καπνού , ανεβάζει την πίεση , προκαλεί ταχυπαλμίες και φέρνει συστολή των αγγείων της καρδιάς. Ελαττώνει την άμυνα του οργανισμού εναντίον των μολύνσεων , και καταστρέφει την βιταμίνη C. Με την πάροδο του χρόνου προκαλεί βρογχίτιδα, καρδιακές κρίσεις, διαβήτη , εμφύσημα κλπ. Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι υπάρχει σχέση στην κατανάλωση καπνού και καρκίνου του στόματος, χειλέων , λαιμού και πνευμόνων.
Σταματήστε λοιπόν οι καπνιστές το κάπνισμά όσο είναι καιρός, διότι δεν δηλητηριάζει μόνο εσάς αλά και το περιβάλλον σας τουλάχιστον στο κατά 50%. Όσο για το τυχόν βάρος που θα άρετε με λίγη πειθαρχία στο φαγητό θα τα αποφύγετε.


Τροφές μη χημικές προσθήκες.
Στην κατασκευή των προϊόντων διατροφής έχει επισέλθει πολύ η χημεία, με αποτέλεσμα να προστίθενται κάθε χρόνο χιλιάδες τόνοι χημικών συντηρητικών στις τροφές που καταναλώνουμε. Οι μη φυσικές αυτές τροφές επόμενο είναι να έχουν τις επιπτώσεις τους στην υγεία μας. Επειδή δυστυχώς δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε τελείως, εκτός και ζούμε στην ύπαιθρο που θα έχουμε την δυνατότητα να ελέγχουμε την παραγωγή, τουλάχιστον στα αγροτικά προϊόντα, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο διαλέγοντας αυτά που έχουν παρασκευαστεί κάπως με φυσικό τρόπο/ να μην τρώμε κονσέρβες και άλλα χημικά παρασκευάσματα(μπισκότα, καραμέλες, μαρμελάδες κλπ). Τα αυγά να είναι φρέσκα χωριάτικα, το γάλα της ημέρας και όχι παστεριωμένο και τα τυριά χύμα.

Άνοιξτο και άστο όπως είναι

http://users.telenet.be/kixx/

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2009

Ανταγωνιστικότητα παντού!

Συντάκτης: Του Χρύσανθου Λαζαρίδη

Τι σημαίνει «ανταγωνιστικότητα»; Και που διαφέρει από ένα άλλο αντίστοιχο όρο, που χαρακτηρίζει τις οικονομικές επιδόσεις – την «παραγωγικότητα»;
Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα:
-- Παραγωγικότητα είναι η απόδοση ενός παραγωγικού συντελεστή και μετριέται από την ικανότητά του να παράγει ένα συγκεκριμένο προϊόν.
-- Ανταγωνιστικότητα, από την άλλη πλευρά, είναι η συνδυαστική απόδοση όλων των παραγωγικών συντελεστών για την παραγωγή δεδομένου προϊόντος που θα πουληθεί στην αγορά.
Η ανταγωνιστικότητα δεν μετριέται με αυτά που παράγονται, αλλά με αυτά που πουλιούνται. Και δεν αφορά ένα παραγωγικό συντελεστή, αλλά ένα συνδυασμό όλων των παραγωγικών συντελεστών.
-- Η παραγωγικότητα εξαρτάται από την τεχνολογία κυρίως.
-- Η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται, βέβαια, από την παραγωγικότητα κάθε συντελεστή παραγωγής, αλλά και από τις τιμές του, κι από τις τιμές των προϊόντων που μπορούν να παράγουν κι από άλλους συντελεστές του κόστους (φόρους, δασμούς, συναλλαγματικές ισοτιμίες κλπ.) καθώς και από τη συνολική διάρθρωση των αγορών.
Όταν αυξάνεται η παραγωγικότητα όλων των συντελεστών παραγωγής (μέσα από τεχνολογικές καινοτομίες) τότε βελτιώνεται και η συνολική ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Αλλά δεν ισχύει το αντίστροφο. Μπορεί η ανταγωνιστικότητα να βελτιωθεί, χωρίς να αυξηθεί η παραγωγικότητα. Ας πούμε από μείωση του κόστους παραγωγής, από μείωση της φορολογίας, από μείωση των δασμών, από μείωση του κόστους μεταφορών, από μείωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας (υποτίμηση) από διαρθρωτικές αλλαγές κλπ. Ή από κατάργηση των στρεβλώσεων των αγορών…
Γενικά παραγωγικότητα είναι πόσα προϊόντα παράγονται ανά μονάδα παραγωγικού συντελεστή. Ενώ ανταγωνιστικότητα είναι πόσο έσοδα δημιουργούνται (από πωλήσεις) ανά μονάδα κόστους παραγωγής.
Κριτήριο επιτυχίας μιας οικονομίας (ή μιας επιχείρησης) είναι η ανταγωνιστικότητα της. Και κριτήριο επιτυχίας μιας οικονομικής πολιτικής είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε όλους τους τομείς. Η ανταγωνιστικότητα παντού.
Κι αυτό επιτυγχάνεται με μια σύνθετη στρατηγική που αναδιαρθρώνει την παραγωγή και την κατανάλωση, τις κλαδικές σχέσεις κάθετα και οριζόντια, τις συνέργειες μεταξύ διαφορετικών κλάδων της οικονομίας, τις συνέργειες μεταξύ διαφορετικών επιχειρήσεων στον ίδιο κλάδο και τις συνέργειες διαφορετικών τομέων μέσα στην ίδια επιχείρηση.
Η πολιτική που μεγιστοποιεί την ευημερία μιας κοινωνίας, τον πλούτο των ανθρώπων της, την ποιότητα της δημοκρατίας και του πολιτισμού της συνοψίζεται σε δύο λέξεις: Ανταγωνιστικότητα παντού!
Όποιος την ενστερνιστεί και την πιστέψει, θα κερδίσει τα περισσότερα, θα πείσει περισσότερους, θα ωφελήσει τον τόπο περισσότερο και θα προσφέρει τα περισσότερα.
Ανταγωνιστικότητα παντού!
Κρίμα που δεν το ακούσαμε από κανένα στις πρόσφατες (ευρω) εκλογές.
Ή σε οποιανδήποτε από τις προηγούμενες…


Αντιγραφή απο το www.diktyo21.gr

Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2009

Για τον ποδηλατικό γύρο





Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή. Οι ποδηλάτες πάρα πολλοί περισσότεροι από πέρυσι κάθε ηλικίας χωρισμένοι σε τρείς κατηγορίες. Οι μικροί σταματούσαν στο πρατήριο Αντωνίου-Ζάκη, οι μεγαλύτεροι στα Ιμερα και οι μεγάλοι στην κεντρική πλατεία. Ο κόσμος ελάχιστος στην αφετηρία τα χειροκροτήματα το ίδιο. Αστυνομία και βοηθητικοί πολλοί. Οι απαραίτητες ομιλίες από τους διοργανωτές. Περισσότερος κόσμος στην πλατεία για τον τερματισμό.
Πέρα από μερικούς τραυματισμούς στους μικρούς τα πράγματα πήγαν καλά. Η διαδρομή φέτος περιλάμβανε και την είσοδο των ποδηλατών για χειροκρότημα μέσα από το Βελβεντό. Ακούστηκαν και παράπονα ότι μερικοί έχασαν το δρόμο και βρέθηκαν στα στενά σοκάκια του χωρίου.
Το σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι συμμετείχαν ξένοι και ντόπιοι απόλαυσαν την διαδρομή και μετά τον τερματισμό τους περίμενε νερό , χυμοί και ένα γεύμα σε ένα μαγαζί της πλατείας.
Και μετά από αυτά η απονομή.

Για φωτογραφίες απο τη διοργάνωση πατήστε εδώ

Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2009

Το νέο διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Ο.Σ.

Απο την Εκλογοαπολογιστική Γενική συνέλευση της 24ης Μαΐου προέκυψε το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Ο.Σ. "Τα Κάστρα" , ως εξής:

Χρυσάνθη Καραγιαννίδου Πρόεδρος
Ελένη Κατσιγιάννη Αντιπρόεδρος
Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου Ταμίας
Ιωάννα Γεωργουβά Γραμματέας Α
Παρασκευή Τσοχανταρίδου Γραμματέας Β
Πολυδεύκης Χρυσικός Μέλος
Νικόλαος Παλιούρας Μέλος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...