Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2009

Σαββόπουλος & Μαχαιρίτσας - Και τι ζητάω

Τα νεα τελη κυκλοφορίας





Απο την εφημερίδα τα ΝΕΑ

ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ

Σωτήριος Λυσίκατος


Η φαγωμάρα των Ελλήνων
Οι Τούρκοι μόνοι τους δεν μπορούσαν να φάνε τους Έλληνες, αν οι Έλληνες δεν ήταν φαγωμένοι μεταξύ τους.


Άμυνα κατά του Διαβόλου
Να κλείνετε τις πόρτες και τα παράθυρα να μην μπαίνει απ' εκεί ο Διάβολος. Εκεί είναι τα αδύνατα σημεία. Εάν αφήσεις μια σχισμή, μπορεί να μπει και να σου κάνει ζημιά. Εγώ αγωνίζομαι όλο το εικοσιτετράωρο, για να κλείσω όλες τις πόρτες του Σατανά («πόρτες και παράθυρα» είναι οι αισθήσεις).


Η ευχή αγιάζει
Όταν η νοικοκυρά λέει την ευχή, κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, όλα αγιάζονται. Και το φαγητό της και αυτοί που τρώνε το φαγητό της.


Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2009

Τσιρκο σαλιγκαριων

Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται

Ένα άτομο γυρίζει σπίτι από την εργασία αργά, κουρασμένος και εκνευρισμένος, για να
βρει τον πέντε ετών γιο του να τον περιμένει στην πόρτα.

«Μπαμπά, μπορώ να σε ρωτήσω κάτι;»
«Ναι βεβαίως , τι είναι;»
«Μπαμπάς, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
«Αυτό δεν είναι δική σου δουλειά.Γιατί ρωτάς ένα τέτοιο πράγμα;» ρώτησε θυμωμένα.
«Θέλω ακριβώς να ξέρω. Παρακαλώ πες μου, πόσα παίρνεις στη μια ώρα;»
«Εάν πρέπει να ξέρεις παίρνω $50 την ώρα.»
«Ωχ, απάντησε το παιδί, με το κεφάλι του κάτω.
«Μπαμπά σε παρακαλώ μπορείς να μου δανείσεις $25;»

Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2009

Στατιστικά στοιχεία για το ανθρώπινο σώμα


Σε έναν ενήλικο άνθρωπο υπάρχουν:

τόσο λίπος, που θα έφτανε για να φτιάξουν δύο ντουζίνες μεγάλες πλάκες σαπούνι∙

τόσο θειάφι που θα έφτανε για να σκοτώσουμε όλους τους ψύλλου ενός σκύλου∙

τόσος ασβέστης, που θα έφτανε για ν’ ασβεστώσουμε ένα μεγάλο κοτέτσι∙

τόσος άνθρακας, που θα έφτανε για να φτιάξουμε 9.000 μολύβια∙

τόσο σίδερο , που θα έφτανε για να φτιάξουμε ένα μεγάλο και χοντρό καρφί∙

τόσο νερό , που θα έφτανε για να γεμίσουμε ένα ντεπόζιτο εννέα λίτρων.

Τα σώματά μας αποτελούνται απο εκατομμύρια μικροσκοπικά ζωντανά κύτταρα. Υπάρχουν πάνω απο 50.000.000.000.000 (τρίς) κύτταρα σε κάθε ανθρώπινο κορμί και περισσότερα απ' αυτά είναι τόσο μικρά, που θα μπορούσαμε στο καφάλι μιάς καρφίτσας να χωρέσουμε 100.000 κύτταρα!
Σε κατάσταση ηρεμίας, όταν ο μέσος ενήλικος κάθεται και αναπνέι κανονικά, καταναλίσκει περίπου 7 λίτρα αέρα το λεπτό.

Τετάρτη, Οκτωβρίου 28, 2009

Το ιστορικό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940 – Ολόκληρος ο δραματικός διάλογος Μεταξά και Γκράτσι και η ιστορική άρνηση στην ιταλική πρόκληση

Ο Εμμανουέλε Γκράτσι, πρέσβης της Ιταλίας στην χώρα μας, το 1940, συμπρωταγωνιστής κι αυτός της ιστορικής εκείνης νύχτας της 28/10/1940 στο βιβλίο του, που το ονομάζει με μια πρωτοφανή οξυδέρκεια για το μέλλον του καθεστώτος Μουσολίνι: «Η αρχή του τέλους – η επιχείρηση κατά της Ελλάδος», γράφει τα εξής:

Η έκθεση του State Department για τις Θρησκευτικές ελευθερίες


Σαφείς αναφορές στα προβλήματα αναγνώρισης της νομικής προσωπικότητας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τους νομικούς περιορισμούς για τη διαχείριση της περιουσίας των ιδρυμάτων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα, αλλά και στη συνεχιζόμενη άρνηση των αρχών της Τουρκία στο αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης περιλαμβάνονται στο κεφάλαιο για την Τουρκία στην ετήσια έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη Θρησκευτική ελευθερία ανά τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2009

Δύσκολες καταστάσεις

Ο μοναχός στο Αγιον Όρος χαιρετά πολεμικά αεροπλάνα με σημαίες

Η εξέλιξη της σημαίας

http://users.att.sch.gr/zskafid/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=57

Feedjit και 'Μακεδονία"

Διαπισώσαμε ότι η εταιρεία feedjit. inc http://feedjit.com/join/about με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , εταιρεία παροχής στατιστικών για ισοσελίδες, στις εφαρμογές της στο Live Traffic Feed και Live Traffic Map ανεφέρει τη FYROM ως "MACEDONIA".
Όσοι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές αυτές να προσέξουν, να τις αλλάξουν ή να στείλουν e-mail διαμαρτυρίας.

Πρόγραμμα εορτασμού επετείου 28ης Οκτωβρίου στα Σέρβια

«08:00΄ Επαρση Σημαίας. Όρθρος και θεία λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου
10:00΄ Επίσημη δοξολογία και στη συνέχεια συγκέντρωση κλήρου, επισήμων αρχών, σχολείων και λαού στην κεντρική πλατεία.
Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων και στη συνέχεια εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γκόγκο Δημήτριο, δάσκαλο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σερβίων.
Κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και Εθνικός ύμνος.
11:00΄ Παρέλαση στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου από μαθητές και μαθήτριες της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, προσκόπους και οδηγούς.
Δημοτικοί χοροί από τα τμήματα του Μορφωτικού Συλλόγου του Δήμου Σερβίων.
Δεξίωση στο Δημοτικό κατάστημα για τις αρχές και το κοινό.»

Οπτικές Απάτες

http://famousopticalillusion.blogspot.com

Ψυχή Βαθιά




http://www.blackorange.gr/movies_details.asp?tainia_id=19

Σχόλιο: Στην παραγωγή συμμετέχει και ο Σερβιώτης Γιάννης Ιακωβίδης

Γή και Ύδωρ

Τα πάντα για τα ενυδρεία.

http://www.tsamisaquarium.gr

Κυριακή, Οκτωβρίου 25, 2009

Αν έχεις τύχη διάβαινε

Β΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2ος ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Αποτελέσματα και βαθμολογία

http://kozani.topikasport.gr/component/joomleague/?func=showresultsrank&p=6&r=5

Παγωμένες καρδιές



Οί σημερινοί άνθρωποι ομοιάζουν με γερές μηχανές πού έχουν παγωμένα λάδια Έχουν παγωμένη καρδιά. Δεν χρησιμοποιούν την καρδιά τους, γι' αυτό βασανίζονται. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει καλό προζύμι. Οι ορθόδοξοι έχομε το χάρισμα της ευλάβειας.

Οι Ευρωπαίοι έχουν την ευγένεια Δυστυχώς, χάνομε την ευλάβεια και δεν έχομε και την ευγένεια. Έτσι, τα πράγματα γίνονται χειρότερα». Αλήθεια, πώς μπορεί κανείς να έχει ιδανικά όταν δεν δίδει μεταφυσικές διαστάσεις στη ζωή του;

Ή οποία ευγένεια, όσο κι αν «υποχρεώνει», δεν μπορεί να συγκριθεί με την αρετή της ευλάβειας, για την οποία ό Γέροντας έλεγε: «Μία γυναίκα πού έχει ευλάβεια αξίζει περισσότερο από την εικόνα μίας αγίας, γιατί είναι ζωντανή». Οι άνθρωποι με παγωμένες καρδιές δεν μπορούν να είναι ευλαβείς.


π. Παϊσιος



http://1myblog.pblogs.gr

Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης


Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 260 μ.Χ., οι γονείς του ήταν ευγενείς και ο πατέρας του ήταν Μακεδόνας Στρατηγός της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αλλά ο Άγιος Δημήτριος δεν ξεχώρισε μόνο για την ευγενική του καταγωγή μα και για την αρετή του, την ευπρέπεια και την ευγένεια της ψυχής του και την ικανότητά του στην στρατιωτική τέχνη, που εκείνη την εποχή αποτελούσε πεδίο διάκρισης για τους νέους και θεωρούταν ιδιαίτερα δημοφιλής. Μάλιστα ο Άγιος Δημήτριος έφτασε σαν στρατιωτικός στο αξίωμα του Δούκα, ξεπερνώντας την δόξα του πατέρα του.

Το 296 μ.Χ. (ή σύμφωνα με άλλους μελετητές το 306 μ.Χ.) ο Μαξιμιανός -ο τότε Τετράρχης και μετέπειτα Αυτοκράτορας Γαλέριος Μαξιμιανός- συνέλαβε τον Άγιο Δημήτριο και τον κρατούσε φυλακισμένο σε ένα δημόσιο λουτρό κοντά στο ιπποδρόμιο, επειδή ο Άγιος Δημήτριος πίστευε στην χριστιανική πίστη αλλά και έκανε κήρυγμα φέρνοντας κοντά στον Χριστό πολλούς ειδωλολάτρες. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι εκείνη την εποχή ο Αυτοκράτορας Διοκλητιανός είχε εκδώσει ένα διάταγμα μετά από παρότρυνση του Μαξιμιανού που ουσιαστικά ξεκινούσε άλλον ένα διωγμό κατά των Χριστιανών.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2009

ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ



Για την Εκκλησία μας μέσω του βαπτίσματος ο άνθρωπος γίνεται χριστιανός,μέλος της Εκκλησίας του Χριστού.Στην κολυμβήθρα ο νεοφώτιστος απαλλάσεται από το προπατορικό αμάρτημα και δέχεται τη ζωή και το φως του Χριστού.Πριν το βάπτισμα ο ανάδοχος του μωρού αποκηρύσσει τον σατανά στραμμένος προς τη δύση,που συμβολίζει το βασίλειο του σκότους,ενώ απαγγέλλει το Σύμβολο της Πίστεως στραμμένος προς την ανατολή που συμβολίζει τον Χριστό,το αληθινό φως.

Ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ

Είναι ο εγγυητής απέναντι στην Εκκλησία,που αναπληρώνει την έλλειψη βούλησης του νηπίου και ομολογεί ορθόδοξη πίστη εξ ονόματός του.Αναλαμβάνει την υποχρέωση να διδάξει μαζί με τους γονείς του,μόλις έρθει σε κατάλληλο ηλικία το περιεχόμενο της πίστεώς μας.Είναι πρόσωπο του αναδόχου είναι ιερό,συνάπτει δεσμούς πνευματικής συγγενείας,μαζί με την μητέρα του μωρού έχει ευθύνη σύμφωνα με τους Ιερού Κανόνες.



ΤΟ ΝΕΡΟ

Είναι βασικό στοιχείο του βαπτίσματος που συμβολίζει την αγνότητα και είναι πηγή ζωής που εξαγνύζει το παιδί και το προετοιμάζει για τη νέα του ζωή ως χριστιανού.Η τριπλή βύθιση του μωρού στο όνομα της Αγίας Τριάδας δηλώνει τη ταφή και την τριήμερο Ανάσταση του Χριστού,συμμετοχή του στο θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού.

Η ΛΑΜΠΑΔΑ

Αποτελεί σύμβολο φωτισμού του Χριστού που δέχεται το μωρό,για να το καθοδηγεί στη ζωή του.Είναι η λαμπάδα της πίστης στη χριστιανική αλήθεια,για να δίνει η ζωή του φως στους γύρω του.






Ο ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο βαφτιστικός σταυρός είναι το σύμβολο και η σφραγίδα της χριστιανικής πίστης και της σταυροαναστάσιμης ένταξής μας στο σώμα του Χριστού και στη Χριστιανική ζωή

ΤΟ ΛΑΔΙ

Κατά τη διάρκεια του βαπτίσματος ο νονός βάζει λαδάκι στο σώμα του μωρού.
Το λάδι συμβολίζει τη χάρη του Θεού και έχει αγιασθεί για να είναι σύμβολο αγώνα και θεραπείας,που θα απελευθερώσει κάθε αμαρτία μέσω του Βαπτίσματος.


Η ΤΡΙΧΟΚΟΥΡΙΑ

Το κόψιμο των μαλλιών είναι ένα είδος προσφοράς του νεοφώτιστου προς τονΘεό,δηλώνοντας ότι εφεξής ανήκει στο Θεό και είναι αφιερωμένος σε Αυτόν.


ΤΟ ΜΥΡΟ

Ο νεοφώτιστος αλείφεται σταυροειδώς με το Άγιο Μύρο σε διάφορα μέρη του σώματος του,δηλώνοντας όπως ο Χριστός χρίστηκε με το Άγιο Πνεύμα και το παιδί χρίζεται με την πνευματικότητα και την καθαρότητα του πνεύματος.

ΤΑ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ

Λέγονται φωτικά και συμβολίζουν την καινούργια λαμπρή και αμόλυντη ζωή του χριστιανού.Γι αυτό και πρέπει να είναι λευκά,αφού το λευκό συμβολίζει
τη λαμπρότητα της ψυχής του βαπτισθέντος.Επίσης ο νεοφώτιστος ντύνεται με λευκά όπως και οι Άγγελοι και ο εξ Αναστάσεως Χριστός.

ΔΑΦΝΗ για τη ΔΑΦΝΟΥΛΑ

Δευτέρα, Οκτωβρίου 19, 2009

Ενέργεια από βιομάζα στα Γρεβενα..

Ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό από πριονίδι, άχυρο, κουκούτσια ελιάς, κοπριά ζώων, άχρηστα αλιεύματα, υπολείμματα καλλιεργειών, καθώς και από ενεργειακά φυτά υπόσχεται ιδιωτική επένδυση που σχεδιάζεται στα Γρεβενά.Ειδικότερα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία έξω από την πόλη των Γρεβενών μίας μονάδας παραγωγής ενέργειας από βιομάζα που θα εισάγεται από χώρες των Βαλκανίων. Παράλληλα δημιουργούνται νέες προοπτικές για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής βιομάζας και την ευρύτερη καλλιέργεια ενεργειακών φυτών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πιλοτικό στάδιο.
Το καλοκαίρι η μονάδα θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια που θα πωλείται στη ΔΕΗ και τον ερχόμενο χειμώνα θερμική ενέργεια που θα διοχετεύεται μέσω ιδιόκτητου δικτύου στα δημοτικά κτίρια και σε κατοικίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ – ΜΠΕ του δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Νούτσου, «η επένδυση – ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ – έχει λάβει το ‘πράσινο φως’ από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας».
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η μείωση του κόστους θέρμανσης για τους κατοίκους των Γρεβενών, η εξοικονόμηση περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο για το Δήμο, η μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος που θα προκύψει από τον περιορισμό της χρήσης των καυστήρων πετρελαίου και βέβαια η χρήση της φιλικής προς το περιβάλλον βιομάζας.


πηγη:skai.gr

αντιγραφή απο : http://kala-nea.blogspot.com

ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ - ΚΑΤΟΧΗ - ΕΜΦΥΛΙΟΣ

Ανοίξτε την παρακάτω διεύθυνση

http://agioritikesmnimes.pblogs.gr/2009/10/agioreites-katohh-emfylios.html

Σάββατο, Οκτωβρίου 17, 2009

Ό άθεος φοιτητής.


Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.Νικολάου



Πριν από αρκετά χρόνια με πλησίασε κάποιος νεαρός φοιτητής. Με πολλή διστακτικότητα, άλλα και με την ένταση του απαιτητικού αναζητητή, μού δήλωσε ότι είναι άθεος, που όμως θα ήθελε πολύ να πιστέψει, άλλα δεν μπορούσε. Χρόνια προσπαθούσε και αναζητούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Συνομίλησε με καθηγητές και μορφωμένους. Άλλα δεν ικανοποιήθηκε η δίψα του για κάτι σοβαρό. Άκουσε για μένα και αποφάσισε να μοιρασθεί μαζί μου την υπαρξιακή ανάγκη του. Μού ζήτησε μια επιστημονική απόδειξη περί υπάρξεως Θεού.

Ξέρεις ολοκληρώματα ή διαφορικές εξισώσεις; τον ρώτησα. Δυστυχώς όχι, μού άπαντα. Είμαι της Φιλοσοφικής. Κρίμα! διότι ήξερα μία τέτοια απόδειξη, είπα εμφανώς αστειευόμενος. Ένιωσε αμήχανα και κάπου σιώπησε για λίγο. Κοίταξε, του λέω. Συγγνώμη που σε πείραξα λιγάκι. Άλλα ο Θεός δεν είναι εξίσωση, ούτε μαθηματική απόδειξη. Αν ήταν κάτι τέτοιο, τότε όλοι οι μορφωμένοι θα τον πίστευαν. Να ξέρεις, αλλιώς προσεγγίζεται ο Θεός. Έχεις πάει ποτέ στο Άγιον Όρος; Έχεις ποτέ συναντήσει κανέναν ασκητή; Όχι, πάτερ, αλλά σκέπτομαι να πάω, έχω ακούσει τόσα. πολλά.. Αν μού πείτε, μπορώ να πάω και αύριο. Ξέρετε κανέναν μορφωμένο να πάω να τον συναντήσω;

-Τι προτιμάς; Μορφωμένο που μπορεί να σε ζαλίσει ή άγιο που μπορεί να σε ξυπνήσει;

-Προτιμώ τον μορφωμένο. Τους φοβάμαι τους αγίους.

-Η πίστη είναι υπόθεση της καρδιάς. Για δοκίμασε με κανέναν άγιο. Πώς σε λένε; ρωτώ. Γαβριήλ, μου άπαντα.

Τον έστειλα σε έναν ασκητή. Του περιέγραψα τον τρόπο προσβάσεως και του έδωσα τις δέουσες οδηγίες. Κάναμε κι ένα σχεδιάγραμμα. Θα πας, του είπα, και θα ρωτήσεις το ίδιο πράγμα. Είμαι άθεος, θα του πεις, και θέλω να πιστεύσω. Θέλω μια απόδειξη περί υπάρξεως Θεού. Φοβάμαι, ντρέπομαι, μου άπαντα. Γιατί ντρέπεσαι και φοβάσαι τον άγιο και δεν ντρέπεσαι και φοβάσαι έμενα; ρωτώ. Πήγαινε απλά και ζήτα το ίδιο πράγμα.



Σε λίγες μέρες, πήγε και βρήκε τον ασκητή να συζητάει με κάποιον νέο στην αυλή του. Στην απέναντι μεριά περίμεναν άλλοι τέσσερις καθισμένοι σε κάτι κούτσουρα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Γαβριήλ βρήκε δειλά την θέση του. Δεν πέρασαν περισσότερα από δέκα λεπτά και η συνομιλία του Γέροντα με τον νεαρό τελείωσε.

Τι γίνεστε, παιδία; ρωτάει. Έχετε πάρει κανένα λουκουμάκι; Έχετε πιει λίγο νεράκι; Ευχαριστούμε, Γέροντα, απήντησαν, με συμβατική κοσμική ευγένεια. Έλα εδώ, λέει απευθυνόμενος στον Γαβριήλ, ξεχωρίζοντας τον από τους υπόλοιπους. θα φέρω εγώ το νερό, πάρε εσύ το κουτί αυτό με τα λουκούμια. και έλα πιο κοντά να σού πω ένα μυστικό: Καλά να είναι κανείς άθεος, άλλα να έχει όνομα αγγέλου και να είναι άθεος; Αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει.



Ο φίλος μας κόντεψε να πάθει έμφραγμα από τον αποκαλυπτικό αιφνιδιασμό. Πού εγνώρισε το όνομα του; Ποιος του αποκάλυψε το πρόβλημα του; Τι, τελικά, ήθελε να του πει ο γέροντας;

-Πάτερ, μπορώ να σας μιλήσω λίγο; Μόλις που μπόρεσε να ψελλίσει. Κοίταξε, τώρα σουρουπώνει, πάρε το λουκούμι, πιες και λίγο νεράκι και πήγαινε στο πιο κοντινό μοναστήρι να διανυκτερεύσεις. Πάτερ μου, θέλω να μιλήσουμε, δεν γίνεται; Τι να πούμε, ρε παλληκάρι; Για ποιόν λόγο ήλθες;



Στο ερώτημα αυτό ένιωσα αμέσως να ανοίγει η αναπνοή μου, αφηγείται. Η καρδιά μου να πλημμυρίζει από πίστη. Ο μέσα μου κόσμος να θερμαίνεται. Οι απορίες να λύνονται χωρίς κανένα λογικό επιχείρημα, δίχως καμία συζήτηση, χωρίς την ύπαρξη μιας ξεκάθαρης απάντησης. Γκρεμίσθηκαν μέσα μου αυτομάτως όλα τα αν, τα γιατί, τα μήπως και έμεινε μόνον το πώς και το Τι από δω κι εμπρός.

Ό,τι δεν του έδωσε η σκέψη των μορφωμένων, του το χάρισε ο ευγενικός υπαινιγμός ενός άγιου, αποφοίτου μόλις της τέταρτης τάξης του δημοτικού. Οι άγιοι είναι πολύ διακριτικοί. Σού κάνουν την εγχείρηση χωρίς αναισθησία και δεν πονάς. Σου κάνουν την μεταμόσχευση χωρίς να σού ανοίξουν την κοιλιά. Σε ανεβάζουν σε δυσπρόσιτες κορυφές δίχως τις σκάλες της κοσμικής λογικής. Σου φυτεύουν την πίστη στην καρδιά, χωρίς να σού κουράσουν το μυαλό.

Μητροπ. Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος
Περιοδικό Πεμπτουσία, τ. 22 Δεκέμβριος 2006 - Μάρτιος 2007.

Αντιγραφή απο: http://1myblog.pblogs.gr

Για τους μικρομεγάλους


Το βρήκαμε στη http://i-diadromi.blogspot.com

Τρίτη, Οκτωβρίου 13, 2009

Προκήρυξη για 1727 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Υγείας

H προκηρυξη έχει τον αριθμο 7Κ/2009 και εχει θεσεις για Κοζανη και Πτολεμαιδα.

Η προκυρηξη εδώ

Από σήμερα οι αιτήσεις για 8μηνα στη ΔΕΗ

280 θέσεις στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ.Μακεδονίας Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικα 280 ατόμων για το Νομό Κοζάνης.Οι θέσεις έχουν ως εξής:
1.Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες ΔΕ.Ε. 59 θέσεις
2. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού(Ηλεκτροοξυγονοκκολλητες Δ.Ε. 12 θέσεις .
3. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού(Τεχνίτες Ιμαντών) ΔΕ 10 θέσεις
4. Μηχανοτεχνικοί Εγκαταστάσεων και Εξοπλισμού (Μηχανοτεχνίτες Αυτοκινητων) ΔΕ 10 θέσεις
..>>>

5.Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Έργων (Προωθητήρων ή φορτωτών Δ.Ε. 17 θέσεις
6. Χειριστές Μηχ/των Τεχνικών Έργων (Καθολικών Εκσκαφέων Δ.Ε. 7 θέσεις
7.Τεχνικοί Ορυχείων Δ.Ε. 99 θέσεις
8.Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες) Δ.Ε. 21 θέσεις
9.Τεχνικοί Τοπογραφίας &Γεωργικών Συστημάτων Πληροφοριών G.I.S. Δ.Ε. 2 θέσεις
10. Ηλεκτροτεχνικοί Εγκαταστάσεων & εξοπλισμού (Ηλεκτροτεχνίτες Οχημάτων Δ.Ε. 4 θέσεις
11.Οδηγοί, Μηχανοδηγοί Χειριστές Δ.Ε. 20 θέσεις
12.Βοηθοί-Οδηγοί,Μηχανοδηγοί Χειριστές Δ.Ε. 19 θέσεις

Οι ενδιαφερομένοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στα γραφεία της Υπηρεσίας ΔΕΗ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ.Μακεδονίας από 13/10/2009 μέχρι και 22/10/2009 πληροφορίες δίδονται από τους Μπαλτζή Δημήτριο τηλ.2463052284, Γιάννου Λίζ τηλ 2463052292 και Μωϋσιαδη Γεώργιο τηλ.2463052601


www.kozan.gr

Αντιγραφή απο www.servianet.gr


Κυριακή, Οκτωβρίου 11, 2009

Φθινόπωρο

Η περιγραφή της μεσαιωνικής καστροπολιτείας των Σερβίων απο τον Ιωάννη Καντακουζινό κατα το έτος 1350.

Το κείμενο είναι απόδοση στα νεοελληνικά από το βιβλίο του Θωμά Παπαθανασίου ‘’Το Μεσαιωνικό Φρούριο των Σερβίων’’ εκδόση Μ.Ο.Σερβίων.

Είναι (τα Σέρβια) πόλη όχι μικρή που είναι τοποθετημένη στο μέσο των ορίων μεταξύ Βοτταίας (εσφαλμένως αντί Ελίμειας) και Θεσσαλίας σε επικλινή τοποθεσία, η αυξανόμενη κλίση της οποίας την παριστά σαν να κρέμεται κατά κάποιον τρόπο από τον βράχο στον οποίο κείτεται.

Περιβάλλεται από τριπλό τείχος , που την παρουσιάζει σαν τρείς πόλεις που κείτονται η μία πάνω από την άλλη, και υπερασπίζεται από τις δύο πλευρές από βαθιές χαράδρες και φαράγγια ενώ η έκταση που περικλείεται μέσα από τα τείχη είναι πυκνοκατοικημένη.

Ο πληθυσμός της είναι όχι μόνο πολύς αλλά και απαρτίζεται τόσο από ευγενείς πολίτες όσο και στρατιωτικούς, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι εγχώριοι.
Λόγο της επικλινούς τοποθεσίας τα σπίτια της πόλης από μακριά φαίνονται ως πολυώροφα.
Και στους δυο πρώτους περιβόλους των τειχών κατοικούν οι πολίτες και οι στρατιωτικοί , ενώ στο τρίτο , την ακρόπολη, ο ηγεμόνας.

Η είσοδος στην πόλη από όλες τις πλευρές είναι δύσβατη , δυσκολότατη και ο προσβολή των τειχών της. Γι’ αυτό και ο Πρεάλιμπος που αποκλείστηκε μέσα σ’ αυτήν δεν έλαβε ανάγκη τάφρων γύρω της ή κάποιας άλλης οχύρωσης, καθόσον η φυσική της οχύρωση ήταν αρκετή για την άμυνα.

Ο Πρεάλιμπος, όταν τα στρατεύματα του Καντακουζηνού έφθασαν στην πόλη ,διέταξε αμέσως να κλείσουν οι πύλες του φρουρίου , και επειδή δυσπιστούσε προς τους Έλληνες κατοίκους, διέταξε οι γυναίκες και τα παιδιά τους να μεταφερθούν στο δεύτερο τείχος, και αυτοί να παραμείνουν στο τρίτο τείχος για να αποκρούσουν τους πολιορκητές, ο ίδιος κλείστηκε στο τρίτο τείχος, και έβαλε για φύλαξη των γυναικόπαιδων φρουρά σερβική περίπου πεντακόσιους από αυτούς που ήταν μαζί του.

Όσον αφορά τους εκτός των τειχών κατοίκους, ούτε τους άνδρες δεχόταν αλλά ούτε και στα γυναικόπαιδα επέτρεπε την είσοδο στο φρούριο, αλλά τους διέταξε να μάχονται μπροστά στα σπίτια τους, επειδή η θέση του εδάφους επέτρεπε τέτοιο πράγμα

Και έτσι ο Πρεάλιμπος κανόνισε τα σχετικά με την άμυνα του φρουρίου, παρόλο που ήταν της γνώμης, από τον φόβο των Βυζαντινών στρατευμάτων να φύγει προς την Θεσσαλία. Τα επιχειρήματα όμως που του πρόβαλαν οι αξιωματικοί του ότι αν κυριευόταν αυτό το φρούριο, κινδύνευε όλη η Θεσσαλία να γίνει υποχείρια στους Έλληνες, τον ανάγκασαν να παραμείνει στο φρούριο.

Ο Βασιλιάς αμέσως μόλις έστησε το στρατόπεδο του κοντά στην πόλη , διέταξε την με λεηλασία εύρεση ζωοτροφών από τις γύρω μικρές πόλεις και χωριά, και κράτησε λίγο στράτευμα στο στρατόπεδο. Και έτσι τόσο οι Ρωμαίοι( Έλληνες) όσο και οι βάρβαροι ( επειδή είχε σύμμαχους Πέρσες που έπλευσαν τον Αλιάκμονα μέχρι την Βέροια) αφού λαφυραγωγούσαν τα περίχωρα γύριζαν στο στρατόπεδο

Και μετά πλησίασαν τα τείχη του φρουρίου και ετοιμαζόταν για την πολιορκία.

Οι κάτοικοι των συνοικισμών γύρω από το φρούριο των Σερβίων , από φόβο προς τα βασιλικά στρατεύματα , αφού δεν απέλαυναν και την εμπιστοσύνη των Τριβαλλών ( Σέρβων)αφού ήταν και διακείμενοι ευνοϊκά προς την βασιλεία όλοι με συναίσθημα προσέρχονταν στο στράτευμα του βασιλιά παρέχοντάς του κάθε δυνατή περιποίηση .

Και αυτοί που ήταν κλεισμένοι στο φρούριο έτρεφαν τα ίδια αισθήματα προς τον βασιλιά, λόγω όμως ότι τα γυναικόπαιδα τους διατελούσαν όμηροι στον δεύτερο περίβολο, αναγκαστικά πολεμούσαν μαζί με τους Τριβαλλούς.

Αφού πέρασα τρείς μέρες από την στρατοπέδευση , άρχισε η προετοιμασία για την έφοδο στα τείχη, για τα οποία ότι ντόπιοι εξέφραζαν τη γνώμη ότι δεν είναι αδύνατη η άλωση τους.

Επειδή όμως δεν ήταν δυνατή η προσβολή των τειχών από όλες τις πλευρές, ως δύσβατες και απόκρημνες, ο Βασιλιάς διέταξε τους τοξότες ν’ απομακρύνουν από τις επάλξεις τους αμυνόμενους, για να μπορούν οι εργάτες κάτω από τις ασπίδες να σκάβουν κάτω από τα τείχη υπονόμους.

Και είχε προχωρήσει αρκετά η εργασία αυτή, και ο υπόνομος είχε τελειώσει και είχε φτάσει σε ένα σπίτι που ήταν άδειο. Αλλά όταν ετοιμάζονταν να βγούνε οι πολιορκητές από τον υπόνομο τότε από τύχη μπήκε στο σπίτι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού και όταν αντιλήφθητε στο συμβάν άρχισε με φωνές να καλεί σε βοήθεια, και έτσι οι πολιορκημένοι κατόρθωσαν να αποκρούσουν αυτούς που ήταν στο όρυγμα.

Αλλά και το υπόλοιπο των πολιορκητών στράτευμα αναγκάστηκε να διακόψει την επίθεση , διότι ακριβώς στην κορύφωση της μάχης άρχισε καταρρακτώδης βροχή η οποία τους παρεμπόδιζε να επιτεθούν καθώς βυθίζοντα στον πηλό( λόγω του αργιλώδες του εδάφους)

Και αφού κατάλαβε τότε ο βασιλιά ότι η άλωση του φρουρίου είναι αδύνατη καθώς η οχυρότητα του απαιτούσε στρατιωτική δύναμη ανώτερη, την οποία αυτός δεν είχε, και καθώς οι βροχές και ο δριμύς χειμώνας δεν επέτρεπε τις επιχειρήσεις , επανέκαμψε στην Βέροια.

Το στράτευμα που έφευγε το ακλούθησαν μαζί με τα γυναικόπαιδα τους και με μικρή κινητή περιουσία, εκτός από λίγους, όλοι οι κάτοικοι των συνοικισμών έξω από το φρούριο των Σερβίων , όχι μόνο επειδή τα συναισθήματα τους έκλιναν υπέρ τους Βασιλιά, αλλά και διότι δεν περίμεναν τίποτα καλό από τους Τριβαλλούς αν παρέμεναν αφού είχαν μάλιστα λάβει μέρος στην πολιορκία του φρουρίου.

Παιδιά και Διατροφή

Παιδιά και Διατροφή
Απο www.e-pili.gr

Κινητό και οδήγηση σκοτώνουν (το βίντεο)-Μονο ενήλικοι για τη βιαιότητα των σκηνών

http://new.e-go.gr/tech/article.asp?catid=6424&subid=2&pubid=4175750

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ "Ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ανίκητος"

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=45516

Σάββατο, Οκτωβρίου 10, 2009

Αυξάνονται τα θύματα εξαπάτησης μέσω Facebook


Πληθαίνουν οι καταγγελίες νέων αναφορικά με τη χρήση του Facebook, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση ΝΕΟΙ. Η οργάνωση δέχθηκε τον τελευταίο καιρό αρκετά τηλεφωνήματα χρηστών κυρίως από νέες γυναίκες που είχαν «εξαπατηθεί» μέσω Facebook από κάποιον πρώην φίλο τους.

Το τελευταίο περιστατικό που απασχόλησε τις αρχές και αφορά σε απάτη μέσω Facebook, παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη όταν μια νεαρή κοπέλα (ηλικίας 29 ετών) υπέβαλε μήνυση στον πρώην αρραβωνιαστικό της με τον οποίο είχε διακόψει τη σχέση τους, ο οποίος, για «αντίποινα», δημιούργησε ένα προφίλ με το όνομά της και ανάρτησε άσεμνες φωτογραφίες της κοπέλας και σχόλια, φέρνοντας την σε πολύ δύσκολή θέση. Όπως επισημαίνει η οργάνωση, οι νέοι μπορούν να απευθυνθούν στα δύο τμήματα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα αντίστοιχα.

Το φαινόμενο του Facebook σήμερα κατέχει την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των νέων που σχετίζονται με τη χρήση ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, «θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι και να γνωρίζουμε ότι στο Facebook τίποτα δεν μένει κρυφό. Οι φωτογραφίες μας και τα βίντεο μας είναι εκτεθειμένα με δημόσιους συνδέσμους όπου ο καθένας μας μπορεί να έχει πρόσβαση και έχει τη δυνατότητα να κάνει κακόβουλη χρήση», αναφέρει η οργάνωση.

Η Πρόεδρος της οργάνωσης ΝΕΟΙ κα. Άννα Ευθυμίου επισημαίνει: «Το Facebook είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως. Οι περισσότεροι νέοι δείχνουν «τυφλή» εμπιστοσύνη στην κοινότητα χρηστών του Facebook χρησιμοποιώντας το πραγματικό τους όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, φωτογραφία κ.α., χωρίς προηγουμένως να έχουν διαβάσει τα «μικρά γράμματα» του Legal Notice (Όροι Χρήσης). Σύμφωνα με τους όρους λοιπόν αυτούς, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι πριν δώσουμε τα πραγματικά μας στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ιστορικό, μέχρι και κινητό τηλέφωνο στο Facebook, αυτό δεν εγγυάται τη μυστικότητα τους. Συγκεκριμένα, το Facebook δεν είναι αρμόδιο για την καταστρατήγηση οποιονδήποτε ρυθμίσεων απορρήτου (privacy settings) ή μέτρων ασφαλείας που εμπεριέχονται στον ιστοχώρο.

Με άλλα λόγια εάν ένας hacker κλέψει τα προσωπικά μας δεδομένα μέσα από το Facebook, αυτό δε φέρει καμία ευθύνη ούτε μπορεί να κατηγορηθεί για τα μέτρα ασφαλείας του. Από την άλλη όμως, τονίζει η οργάνωση, μέσα από τη σωστή χρήση του Facebook επιτυγχάνεται η επικοινωνία ανθρώπων που υπό διαφορετικές συνθήκες δε θα επικοινωνούσαν ποτέ, η άμεση και γρήγορη πληροφόρηση, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και θέσεων.»

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, τέσσερα είναι τα βασικά πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι χρήστες αναφορικά με το Facebook, παραθέτοντας μερικούς από τους βασικούς όρους που οι χρήστες αυτομάτως συμφωνούν με την εγγραφή τους στο Facebook:

1.Οι όροι χρήσης μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε χωρίς προειδοποίηση. Αυτό είναι τυποποιημένο για έναν ιστοχώρο, αλλά στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η δήλωση αυτή εμφανίζεται στις πρώτες πρώτες σειρές, που σημαίνει ότι ο χρήστης αυτομάτως συμφωνεί και με όλες τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση.

2.Οι εφαρμογές δεν εγγυώνται την ασφάλεια. Οι χρήστες του Facebook που χρησιμοποιούν εφαρμογές που προέρχονται από τρίτους, δηλαδή quiz, παιχνίδια κ.α., πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν οι προσωπικές τους πληροφορίες διαρρεύσουν μέσα από τα πρωτόκολλα ασφάλειας του Facebook, το Facebook ΔΕΝ φέρει καμία ευθύνη.

3.Οι χρήστες αποποιούνται τα πενυματικά τους δικαιώματα. Το Facebook αναπτύσσεται λόγω της πληρότητας των θέσεων που καταλαμβάνουν οι χρήστες του. Αυτό που πρέπει όμως να γνωρίζουμε είναι ότι ταχυδρομώντας οποιοδήποτε περιεχόμενο δίνουμε στο Facebook την άδεια να το χρησιμοποιήσει με όποιον τρόπο θέλει. Αναλυτικά μέσα στους όρους αναγράφεται το εξής: «Με την ταχυδρόμηση περιεχομένου από εγγεγραμμένους χρήστες, από οποιαδήποτε περιοχή και μέρος, οι χρήστες χορηγούν αυτόματα και επιτρέπουν στην επιχείρηση Facebook, μια αμετάκλητη, διαρκή, μη αποκλειστέα, μεταβιβάσιμη, πλήρως πληρωμένη, παγκόσμια άδεια (με το δικαίωμα στο sublicense) να χρησιμοποιήσει, αντιγράψει, αποδώσει δημόσια, επιδείξει δημόσια, να επαναφορμάρει και να μεταφράσει, απόσπασμα (γενικά ή εν μέρει) και να διανείμει το περιεχόμενο χρηστών για οποιοδήποτε σκοπό σχετικά με τον ιστοχώρο ή την προώθησή του, να προετοιμάσει σχετικές παράγωγες εργασίες με τον ιστοχώρο, ή να ενσωματώσει άλλες, και να χορηγήσει και να εγκρίνει sublicenses των ανωτέρω.»

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν ελέγχουν πλέον τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού που εναποθέτουν στον ιστοχώρο του Facebook. Για παράδειγμα, εάν ο χρήστης ανεβάσει μια φωτογραφία σας στο Facebook, πρέπει να γνωρίζει με βάση όσα αναγράφονται στους όρους ότι το Facebook μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφά της και να τα πουλήσει έναντι πληρωμής ή μη, σε τρίτους χωρίς την άδειά σας ως προωθητική ή διαφημιστική ενέργεια.

4.Η μυστικότητα δεν είναι εγγυημένη. Προτού ο χρήστης δώσει τα πραγματικά του στοιχεία από ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ιστορικό, μέχρι και κινητό τηλέφωνο στο Facebook θα πρέπει να γνωρίζει ότι το Facebook δεν εγγυάται τη μυστικότητα τους.

http://enimerwsi-gr.blogspot.com/

αντιγραφή απο το : http://news.kozaninet.gr

Αγχολυτικό

http://www.sunbelt-software.com/stu/bubblewrap.swf

Δάφνη

Κινούμενη άμμος

Η εμφάνιση μιας ντροπαλής 24χρονης σε σόου ταλέντων της ουκρανικής τηλεόρασης προκάλεσε το κλάμα μίας ολόκληρης χώρας, καθώς και διεθνή αίσθηση.

Περίπου 13.000.000 άνθρωποι είδαν την Kseniya Simonova στο σόου "Ουκρανία έχεις
ταλέντο" σε μια εξαιρετική επίδειξη της τέχνης της άμμου. Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2010, ενώ βρίσκεται σε πολύ κακή οικονομική κατάσταση ως χώρα.

Από τον περασμένο Μάιο, οπότε και εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Simonova, με ένα κουτί γεμάτο άμμο,ζωγραφίζοντας πανέμορφες εικόνες πάνω σε αυτό,απεικονίζοντας την ιστορία της πρώην σοβιετικής χώρας, όλο και περισσότεροι θαυμαστές κάθονταν μπροστά από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να τη δουν.

Τα βίντεό της στο Youtube έχουν συγκεντρώσει πάνω από 4.000.000 κλικ, αριθμός
απίθανος για ένα κοινό που γνωρίζει λίγα για την ιστορία της Ουκρανίας. Η Ουκρανία έχασε πρίπου το 1/4 του πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 20% των συνολικών θανάτων. Με τη βοήθεια της άμμου, τα πορτραίτα της Simonova δείχνουν τις ανθρώπινες απώλειες από τη γερμανική εισβολή του 1941.

Η σκηνή στο άνοιγμά της, δείχνει ένα ζευγάρι να κάθεται σε ένα παγκάκι κάτω από έναν ουρανό γεμάτο αστέρια. Ξαφνικά, εμφανίζονται πολεμικά αεροπλάνα και η ευτυχισμένη σκηνή αντικαθίσταται από θλιμμένα πρόσωπα. Στη συνέχεια,έρχεται ένα μωρό και η γυναίκα χαμογελά ξανά, αλλά ο όλεθρος του πολέμου τη μετατρέπει σε χήρα, πριν η εικόνα με τη σειρά της να πάρει τη μορφή του Αγνώστου Στρατιώτη της Ουκρανίας.

Η 24χρονη κέρδισε, φυσικά, το πρώτο βραβείο του παιχνιδιού (80.000 λίρες) και επέστρεψε στην κανονική της ζωή στην Κριμαία. Έκπληξη αποτελεί πάντως το κίνητρό της για τη συμμετοχή στο παιχνίδι. "Δήλωσα συμμετοχή για να βοηθήσω ένα παιδί, το οποίο
χρειαζόταν να υποβληθεί σε εγχείρηση. Δεν είχα σκοπό να κάνω όλη τη χώρα να κλάψει" είπε χαρακτηριστικά.

Απο τους http://anergoidimosiografoi.blogspot.com
Απο Δάφνη

10 Οκτωβρίου 1912- Η μαχη του Σαρανταπόρου και η απελευθέρωση των Σερβίων απο τους Τούρκους

Σαν σήμερα πρίν απο 97 χρόνια η πόλη των Σερβίων και η ευρύτερη περιοχή ελευθερώθηκαν απο τους Τούρκους με την νίκη των ελληνικών στρατευμάτων στη μάχη του Σαρανταπόρου και στα στενά Πόρτες.
Για να θυμόμαστε ότι κάποιοι πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία μας.

Σάββατο, Οκτωβρίου 03, 2009

H ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑ (,)


Στα πλαίσια ενός κοινωνικού πειράματος, σε μια ομάδα 50 ανθρώπων που ήτανε μισοί-μισοί , άνδρες και γυναίκες δόθηκε ένα κείμενο και την επιλογή να βάλουνε σ' αυτό το κείμενο ένα κόμμα.
Το κείμενο ήταν:
" Αν ο άνδρας ήξερε πραγματικά την αξία που έχει η γυναίκα θα πήγαινε στα τέσσερα."
Όλες οι γυναίκες βάλανε το κόμμα μετά από τη λέξη "γυναίκα" , όλοι οι άνδρες βάλανε το κόμμα μετά τη λέξη "έχει".
σχόλιο
Φαντάζομαι ότι το ίδιο θα έκαναν και οι κληρικοί στην πρόταση:
"Πίστευε και μη ερεύνα"
Όπου μετά την λέξη "μη" μάλλον υπήρχε κόμμα και η πρόταση πρέπει να ήταν "Πίστευε και μη, ερεύνα"........

Απο: http://i-diadromi.blogspot.com/

Ιστοσελίδες για δύσκολες εποχές.

Γενιά των 700
http://genia700euro.pblogs.gr

Τζάμπα-Μιλάει μόνο του
www.tzaba.gr

Κερδίστε σε διαγωνισμούς
http://nethall.gr

Μαθετε για τα επιτοκια τραπεζών και πιστωτικές
www.tsig.gr

Βρείτε φθηνα βενζινάδια
www.gasprice.gr

Τα φθηνότερα στης αγοράς
www.skroutz.gr

help
http://helping.gr/active.aspx

ΔΕΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ INTERNET


1. ΕΘΙΣΜΟΣ: Σε 'οτιδήποτε κυκλοφορεί εκεί μέσα" από chat με αγνώστους και ασυγκράτητα ψώνια με την πιστωτική, κόλλημα με παιχνίδια, πορνογραφία, μέχρι προσηλυτισμό και παρανομίες "νέας γενιάς" (δες heroinware), που μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες.
2. ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΑΝΩ ΑΚΡΑ. Τενοντίτίδες (η πιο συχνή), σύνδρομο στον καρπό και στις φάλαγγες των δαχτύλων, μόνιμα πιασίματα στο λαιμό και στο σβέρκο, ένα σωρό πόνοι αρθρώσεων και μυών.
3. ΠΑΡΑΦΟΡΗ ΟΡΓΗ. Από το ανώνυμο σχόλιο που άφησε κάποιος στο μπλογκ σου, μέχρι το μπούχτισμα από την υπερπληροφόρηση.
4. ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΟΥ FACEBOOK. Σύμφωνα με την "Daily Mail" το Faceboook είναι υπεύθυνο για άγχος και κατάθλιψη στα 13χρονα και 14χρονα κορίτσια. Στις μεγαλύτερες ηλικίες η αναταλλαγή και επανάληψη των ίδιων φράσεων ξανά και ξανά (ειδικά όταν πρόκειται για ερωτικές απογοητεύσεις) προκαλεί κατάθλιψη.
5. ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΙΝΧΑΟΥΖΕΝ. Η συνήθεια να διασπείρεις ψεύτικες ειδήσεις σε chatrooms και social network groups για να προκαλέσεις το ενδιαφέρον και τη συμπάθεια. ΄Ενα μεγάλο μέρος από τις προσωπικές τραγωδίες, αρρώστιες, βιασμούς και κακοποιήσεις υφίσταται μόνο στο μυαλό των "θυμάτων".
6. ΘΡΟΜΒΩΣΗ ΤΩΝ ΦΛΕΒΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΚΡΑ. Η παρατεταμένη ακινησία των ποδιών (όταν είσαι καθιστός) και η ελάχιστη λήψη υγρών προκαλεί ό,τι και το "σύνδρομο της οικονομικής θέσης" στα αεροπλάνα.
7. ΠΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ. Από την κακή στάση του σώματος για πολλές συνεχόμενες ώρες.
8. ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΙ. Πολλοί και διαφορετικών τύπων. Από την υπερένταση, από το άγχος.
9. ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΥΠΟΧΟΝΔΡΙΟΙ. Με τη δυνατότητα που δίνει στον καθένα να ψάξει για στοιχεία που εξηγούν τον κάθε πόνο μπορεί να φρικάρει τον υποχόνδριο και να προκαλέσει κρίσεις πανικού. ΄Ενα απλό φτάρνισμα μπορεί να υπονοεί πολύποδα στη μύτη (κακοήθη) ή διφθερίτιδα.
10. ΠΟΝΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. Από μυωπία (αν είσαι στην ηλικία) μέχρι έντονους πόνους (ευτυχώς είναι το λιγότερο σοβαρό από όλα, γιατί, αν απομακρυνθείς από την οθόνη, συνήθως εξαφανίζεται.
LIFO

i-diadromi

Όνειρο Αληθινο

Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2009

Έτοιμο να λειτουργήσει το νέο Ειρηνοδικείο Σερβίων





Η συμβατική δαπάνη του έργου ανήλθε στο ποσό των 430.755,44 Ευρώ, επιπλέον 60.252,34 Ευρώ δόθηκαν για την προμήθεια και την εγκατάσταση του απαιτούμενου γραφειακού και σταθερού εξοπλισμού ενώ έχει γίνει και η σύνδεση με τα κοινωφελή δίκτυα.

Με την ολοκλήρωση κατασκευής του Ειρηνοδικείου τα Σέρβια αποκτούν άλλη μία σύγχρονη κτιριακή υποδομή που στην προκειμένη περίπτωση θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.



Το Ειρηνοδικείο Σερβίων αποτελεί τη συνέχεια στο συνολικό πρόγραμμα της Πολιτείας για κατασκευή νέων υποδομών της Δικαιοσύνης που στόχο έχουν την αναβάθμιση και βελτίωση της εργασίας δικαστών, δικηγόρων, υπαλλήλων και βέβαια την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.



Προτεραιότητα αποτελεί πλέον – και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες από πλευράς Δημοτικής Αρχής Σερβίων – η κάλυψη της οργανικής θέσης Ειρηνοδίκη.

AΑπο το www.giapraki.gr

Γυρίσματα του Σκάι στους Ν.Κοζάνης και Γρεβενών-Όλα τα βίντεο

Η εκπομπή Γυρίσματα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ με βίντεο για την περιοχή μας.
Δείτε τα βίνετο στη διεύθυνση : http://girismata.skai.gr/default.asp?pid=2&vid=353&rid=12&cid=

Πέμπτη, Οκτωβρίου 01, 2009

Μοτοδιαδρομή στην Καστανία και στην Ι.Μ. Αγίου Αντωνίου

Αντιγραφή απο : ΜΟΤΟ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ http://motodiadromes.wordpress.com



Αποφασισαμε να κανουμε μια αλλη εντουραδα με τα αλογα μας και ξεκινησαμε για την καστανια σερβιων με τελικο προορισμο το Μοναστηρι του Αγ.Αντωνιου.Ετσι αφου αναχωρησαμε απο την κοζανη σταματησαμε για μια σταση στην γεφυρα σερβιων για να φουλαρουμε τα στομαχια μας..



Διαβάστε περισσότερα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...